3min

Tags in dit artikel

, , ,

De public cloud is zeker niet het antwoord op alle infrastructuurvragen. Vandaar ook dat on-premises infrastructuur nergens heen lijkt te gaan. Sterker nog, er lijkt wat meer het besef te komen om juist daar investeringen in te gaan doen. We noemen dit tegenwoordig overigens doorgaans de private cloud, om de tegenstelling met de public cloud duidelijk te maken, maar ook de overeenkomsten. Er zijn echter meerdere manieren om dit aan te pakken. In deze aflevering van Techzine Talks gaan we in gesprek met HPE over hoe dat bedrijf tegen de private cloud op basis van VMware aankijkt.

Luister elke week door je te abonneren via: SpotifyApple PodcastsGoogle Podcasts of een andere dienst.

We hebben het in deze aflevering specifiek over het private cloud-aanbod van HPE binnen HPE GreenLake. Dit is een relatief nieuwe poot binnen HPE GreenLake. We kunnen ons voorstellen dat het niet voor iedereen duidelijk is dat wat het nu precies inhoudt. Dit terwijl het voor behoorlijk wat organisaties interessant kan zijn om er meer over te horen. Want het is ondanks de jonge leeftijd al wel een redelijk duidelijk aanbod.

In de afgelopen jaren heeft HPE naast HPE GreenLake for Private Cloud Enterprise ook nog HPE GreenLake for Private Cloud Business Edition aangekondigd en beschikbaar gemaakt. Twee verschillende ‘smaken’ voor het bouwen van een private cloud, gericht op twee verschillende benaderingen vanuit organisaties. De ene benadering is in principe volledig managed, met alle voor- en nadelen van dien, de andere is meer een beheerde basis, waarop organisaties zelf verder kunnen bouwen. Ook daar zitten de nodige implicaties aan vast. Rode draad is echter dat het er voor alle organisaties onderaan de streep eenvoudiger op moet worden.

We gaan over beide varianten van HPE GreenLake’s private cloud-aanbod uitgebreid in gesprek met Clemens Essers en Sander de Jong, respectievelijk chief technologist en pre-sales consultant hybrid IT bij HPE Nederland. Het resultaat is een naar onze bescheiden mening interessant gesprek over het uit handen geven van regie, of juist niet, automatisering en in het algemeen het bouwen van een private stack in het eigen datacenter.  

Eerdere afleveringen van Techzine Talks:

Techzine Talks seizoen 3

Techzine Talks is alweer toe aan zijn derde seizoen. Coen en Sander zijn medio 2021 begonnen met deze enterprise IT podcast en hebben in 2022 elke week de luisteraars geïnformeerd over de laatste IT-actualiteit, informatie rondom techevents of middels diepgang over IT-trends. Ook in 2023 gaan we door met deze zakelijke enterprise IT podcast. Je kan elke week een nieuwe podcast van ons verwachten, het doel is elke maandagmiddag rond de lunch, soms iets later.

We hopen uiteraard op jullie steun als luisteraar! Door je te abonneren, afleveringen te delen en ons te beoordelen via Apple iTunes of Spotify. Ook staan we open voor feedback en kan je onderwerpen insturen per e-mail.