5min

Tags in dit artikel

, ,

Vanachter een boom speur ik in het rond naar groene helmpjes achter andere bomen, voor me ligt de berg die we moeten veroveren. Links en rechts schuilen mijn teammaten achter objecten of leunen tegen een boom. Het gevecht is in volle gang, de ratelende geluiden van machinegeweren en ontploffende granaten galmen door het bos. Ik kom behoedzaam achter de boom vandaan, richt mijn wapen en zie de vijand, ik wil de trekker overhalen, maar ben te laat. "Last life" klinkt het vanuit de speakertjes in mijn wapen. Mijn gedachten dwalen af, hoe ben ik hier in vredesnaam terechtgekomen?

Hoe ben ik hier in vredesnaam terechtgekomen?
Om die vraag te beantwoorden moeten we terug naar het jaar…. ja, welk jaar eigenlijk? Sinds de oprichting van Tweakzone een paar jaar geleden is er al animo voor een crewuitje en die animo wordt na de facelift naar Techzine alleen maar sterker. Er worden diverse initiatieven opgezet, maar meerdere malen zakt het topic daarvoor diep weg en komt het er niet van. Eind vorig jaar wordt het echter allemaal wat concreter en worden er een aantal activiteiten bekeken. Een hoop mensen bij elkaar krijgen is lastig, zeker als je een uitje in de vrije tijd plant en daarom worden er drie data gepikt. Uiteindelijk blijkt 26 augustus de datum te zijn waarop de meeste mensen kunnen en kan het geregel beginnen. Afgelopen weekend was het dan eindelijk zover.

Wereldreizigers
Zaterdagmiddag, vier uur. Ik kom aan bij de parkeerplaats van station Driebergen-Zeist. Een uurtje eerder heb ik DirectX en Angeloonie opgepikt en een aantal crewleden en ex-crewleden zijn er al. Onze Belgische collega el machia is iets verlaat, maar hij heeft een goed excuus, want tijdens zijn wereldreis richting Zeist heeft hij ook nog z-man, -ko-, Lexus en Hacula opgepikt. Ook Markjuh is te laat, hij was op station Utrecht rustig wat aan het eten, toen zijn trein zomaar vertrok voordat hij zijn eten ophad. Uiteindelijk is iedereen min of meer op tijd op de locatie en in een stoet gaat het richting het KNVB Centrum te Zeist.

Forum vs. Frontpage & Admins
Daar worden we opgewacht door de mensen van Dupuis Laser Adventures die het spel vandaag voor ons organiseren. Iedereen wordt in een camouflage overal gehesen, waarna we uitleg over de uitrusting krijgen. Met het fors uitgevallen wapen kan je niet alleen schieten, maar ook virtuele granaten afvuren, dat belooft wat! Om het spel wat spannender te maken kan je alleen mensen raken als je op de helm richt of als je hun wapen raakt ter hoogte van de loop. De teamindeling is gauw gemaakt, de forumjongens willen het graag opnemen tegen de frontpagejongens, maar aangezien die in de minderheid zijn, krijgen ze versterking van twee admins.

Tijdens het eerste spel krijgen we de mogelijkheid om het terrein te verkennen en het wapen uitproberen, maar daarna begint het echte werk. In de eerste missie is het de bedoeling dat het ene team een berg verdedigd en het andere team de berg aanvalt. Het spel is over wanneer de mensen op de berg dood zijn. De verdedigers verliezen uiteindelijk altijd, want de aanvallers kunnen steeds nieuwe levens halen. Uiteindelijk houdt de forumcrew het zestien minuten vol. Het potje daarna zijn de rollen omgedraaid, maar de rush-tactiek van de forumcrew werkt beter dan de tactische aanval van de frontpagecrew, waardoor de berg al in negen minuten veroverd is.

In het tweede spel moet er een V.I.P. van de ene kant van het veld naar de andere kant vervoerd worden. Ondergetekende mag de V.I.P. spelen en houdt zich aan het begin van het gevecht schuil achter de gevechtslinies. Tot mijn verbazing is het spel ineens afgelopen, want de forumcrew is uitgeschakeld, wat mij een vrije doortocht oplevert. Een wisseling van de rollen is door tijdsdruk niet meer mogelijk, maar er is nog wel tijd voor het laatste spel, namelijk Last Man Standing.

Iedereen voor zich, ieder zijn eigen tactiek. Sommigen kiezen voor de frontale aanval, anderen kiezen voor de gekende camptechnieken. Als de rook opgetrokken is en de tijd voorbij is, staan er nog een paar mensen overeind, we zullen echter nooit weten van welke tactiek de winnaars zich bediend hebben, alhoewel sommige crewleden wel een vermoeden hadden. Uiteindelijk waren er vier prijzen te verdelen, de winnaars:

  • Last Man Standing Overall: Drammer
  • Last Admin Standing: Crazyrooster
  • Last Forum Mod Standing: Angeloonie
  • Last Frontpage Mod Standing: King

Na twee uur rennen, schieten, kruipen en wapengekletter, was het tijd om een hapje te eten en waar kan dat beter dan bij de McDonalds? Dat kan bij genoeg plaatsen natuurlijk, maar na wat inspanning gaat zo’n McMenu er prima in.

Voor veel mensen was de eerste echte crewmeeting een revelatie. Een gezicht bij een nickname plaats alles toch wat in een ander daglicht. Gelukkig hadden was er genoeg daglicht, het was een stralende dag tussen al die regendagen van de afgelopen tijd. Tot slot nog de groepsfoto van een deel van het stelletje ongeregelden dat Techzine crew heet en daaronder voor de liefhebber wat wist-je-datjes van de hand van de andere crewleden.

Met vriendelijke groet,

King
FP Redacteur

Wist je dat….
[ul][li]Lexus echt niet eng is als hij naast je in de wagen zit?[/li]
[li]mambo aanwezig was hoewel niemand dacht dat hij zou komen?[/li]
[li]zijn haar oranjekleurig was? (hup holland hup)[/li]
[li]Angeloonie al in camouflage-tenue klaarstond in Zeist?[/li]
[li]Markjuh écht wel een boom van een vent is?[/li]
[li]CrazyRooster privé uitleg kreeg over de werking van lasergamen van een vrouwtje?[/li]
[li]zo’n lasergun €2500 kost?[/li]
[li]zo’n lasergun ook op 120m een accurate headshot oplevert?[/li]
[li]je van zo’n headshot eigenlijk helemaal niets voelt?[/li]
[li]groene helmpjes in het bos eigenlijk best goed zichtbaar zijn?[/li]
[li]iCy^ een wandelende schietschijf was met zijn jeansbroek?[/li]
[li]hij in het echt ook ijsjes eet?[/li]
[li]dat Hacula maar op één persoon kan schieten, namelijk el machia?[/li]
[li]Drammer zo klein is dat niemand hem kon raken?[/li]
[li]dat King een Very Important Person was?[/li]
[li]en hij voor de goede gang van zaken heeft gezorgd?[/li]
[li]MexxT niet graag luistert naar Marshalls wanneer zij vragen om niet meer te schieten?[/li]
[li]dat gepiep vrij irritant in de oren klinkt als je geraakt wordt?[/li]
[li]Dr.Trunks zich als een echte Allied in ET voelde en zich afvroeg of er geen smoke grenades waren?[/li]
[li]er een anoniem iemand zwaar op zijn neus ging dankzij een bovengrondse boomwortel voor de neus van CrazyRooster?[/li]
[li]Civil tijdens het lasergamen zijn teammates ook in div-jes wou indelen?[/li]
[li]rikadoo en didel wel stille jongens zijn met veel kills op hun naam?[/li]
[li]"we gaan even mekken", wil zeggen dat we een McDonalds opzoeken?[/li]
[li]xenon nog niet volzit na vier hamburgers bij de McDonalds?[/li]
[li]we met toeval achter kwamen dat de Mac dicht was?[/li]
[li]Markjuh liever eet dan zijn trein haalt?[/li]
[li]iCy^ alle Mac’s en Burger Kings op zijn MDA heeft staan?[/li]
[li]verlaagde Alfa’s schuin over drempels moeten rijden?[/li]
[li]CrazyRooster een deel van zijn autobanden heeft achtergelaten in Zeist?[/li]
[li]The_FuNkY zijn douchezooi vergeten was? smelly cat, smelly cat …[/li]
[li]el machia 460 km heeft afgelegd in een groene VW Passat met Belgische nummerplaten?[/li]
[li]En dat de bewegwijzering in Breda hopeloos is?[/li]
[li]z-man´s laatste trein afgeschaft was en zijn moeder samen met de buurman hem zijn komen halen in Berchem?[/li]
[li]alle crewleden zich voortreffelijk gedragen hebben?[/li]
[li]iedereen zich geamuseerd heeft?[/li][/ul]