3min

Tags in dit artikel

, , ,

Beste bezoekers en leden van Techzine.nl,

In de afgelopen weken hebben er weer wat veranderingen plaatsgevonden in de Frontpage-crew. Als eerste beginnen we met de vertrekkende crewleden, te weten onze oude rotten iCy^ en eelcootjuh.

iCy^ begon op 24 juni 2005 als moderator van het games-subforum. Ongeveer een jaar later maakte hij de overstap naar het subforum besturingssystemen. Enige tijd later liet hij het forum weer voor gezien en stapte hij over naar de Frontpage en meer specifiek naar de downloadsectie. In die bijna vier jaar heeft iCy^ enorm veel werk verzet en heel veel gedaan voor Techzine, zowel op het Forum (ruim 7000 posts) als op de Frontpage (ruim 2100 downloads en bijna 30 reviews).

Ook voor iCy^ staat de tijd echter niet stil en ook hij merkte dat hij het steeds drukker kreeg, zowel op zijn werk als privé. Op zijn werk kreeg hij een mooie kans om door te groeien en verder te leren en ook privé heeft hij het drukker gekregen. Dat resulteerde in een teruglopende activiteit en dat was voor iCy^ de reden om bij ons aan te geven dat hij zijn crewlidmaatschap op wilde geven.

Eelcootjuh kwam eind augustus in de crew en begon op de nieuwsredactie. In 2008 besloot hij echter om een opleidingstraject te volgen dat vereiste dat hij een opleiding van een jaar in een half jaar moest afronden. Omdat hij wel actief wilde blijven voor Techzine werd besloten dat hij overgeplaatst werd naar de downloadsectie. De opleiding werd in 2008 gelukkig met succes afgerond en eelcootjuh kreeg weer wat meer tijd, waardoor hij begin dit jaar weer overstapte naar het nieuws. In die twee jaar vloeiden er ruim 270 nieuwsberichten, 420 downloads en 8 reviews uit zijn digitale pen.

Hij nam echter ook een volgende stap in zijn opleiding, waardoor er toch weer wat druk op de ketel kwam te staan en er weer wat tijdsgebrek ontstond. Ook privé waren er een aantal zaken die veel tijd van hem vergden. Ook voor eelcootjuh genoeg redenen om zijn functie op Techzine neer te leggen.

Uiteraard hebben we het verzoek van iCy^ en eelcootjuh gehonoreerd, maar tegelijkertijd beseffen we dat we twee betrokken en goede crewleden zwart zien worden. Het mag gerust een aderlating genoemd worden. Toch staat voorop dat we beide heren enorm willen bedanken voor hun inzet op Techzine en alle artikelen die ze gepubliceerd hebben. We wensen hun succes toe in hun opleiding, werk en niet in de laatste plaats hun privésfeer.

Gelukkig kunnen we ook melden dat er drie nieuwe crewleden aangetreden zijn, te weten BeCreative, Pau_lo en mfb. BeCreative kunnen we overigens niet echt nieuw noemen, hij was eerder dit jaar al crewlid, maar kon zijn tijd voor Techzine niet echt goed in zijn drukke rooster inplannen. Hij benaderde ons recentelijk echter weer. Hij heeft het weer rustiger gekregen en het begon weer te kriebelen, dus hebben we hem weer aangenomen als nieuwsposter.

Ook Pau_lo heeft de stap gewaagd. Pau_lo is voor veel leden geen onbekende, hij loopt alweer een tijdje rond op Techzine. Hij liet ons weten graag aan de slag te willen gaan als gamesnieuwsposter. Het nieuws over games is op Techzine nog te veel onderbelicht en daar willen we graag verandering in brengen. Pau_lo volgt het gamenieuws naar eigen zeggen op de voet en wil dat nieuws graag met jullie delen.

Verder is oude bekende mfb weer terug op de redactie. De meesten zullen zich nog wel herinneren dat mfb de crew enige tijd geleden na wat onenigheden gedwongen moest verlaten. Gelukkig is de lucht weer geklaard en zijn de geschillen uitgepraat. Dat maakt de weg ook weer vrij om mfb in de crew op te nemen en dat is dus ook gebeurd. mfb gaat ons dus weer voorzien van vers nieuws op het gebied van onder andere opensource-software.

Wij wensen mfb, BeCreative en Pau_lo heel veel succes, hopen veel leuke en goede nieuwsberichten van hun hand te mogen zien en wensen hun een leuke tijd toe in de crew.

Met vriendelijke groet,

Peter Sieders en Wouter Koning
Teamleider Frontpage en Hoofdredacteur Techzine.nl