3min

Tags in dit artikel

Beste leden,

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen, na 4 jaar administrator te zijn geweest heb ik besloten mijn taken neer te leggen.

Sinds 04-05-2003 ben ik vrijwillig in dienst gegaan van toen Tweakzone, nu Techzine. Het eerste half jaar was ik moderator van het subforum Software Algemeen. Vrij snel daarna ben ik door AAp als vervanger van hem aangewezen en werd ik forum admin op 25-08-2003. Op 03-02-2004 werden Amstel76 en ik gepromoveerd tot Teamleider, global admin, dat ben ik nu nog steeds, Amstel76 is helaas een tijd geleden al gestopt.

Al een hele tijd geleden is Tweakzone Techzine geworden en is er erg veel positief veranderd. Er kwam steeds meer een lijn in de activiteiten en er werd een duidelijk beleid opgezet waar zowel members als de crew zich aan moest houden. Meestal gaf een verandering bepaalde members een reden om vervelend te gaan doen, tot bedreigingen etc toe. Gelukkig is dat voorbij en kunnen steeds meer leden zich hierin vinden. Techzine wordt steeds professioneler en kan zich steeds beter plaatsen in de markt. Dit vereist veel inzet vanuit de crew en de crew heeft daarbij een goede begeleiding nodig.

Ik heb mijn taken altijd erg serieus genomen en vooral met veel plezier uitgevoerd. Maar, zoals jullie al vaker gezien hebben bij anderen, je wordt ouder, krijgt andere verantwoordelijkheden, interesses veranderen etc etc. Het laatste half jaar heb ik gemerkt dat ik doordat ik het druk heb (lees; andere prioriteiten stel) te weinig tijd kan besteden aan TZ om mijn functie goed te kunnen uitvoeren. Dit wekt alleen maar vragen en vooral irritatie op. Niet alleen bij mij, maar ook bij jullie en de crew. Een aantal keer heb ik al tegen coen geroepen dat ik eigenlijk wilde stoppen, maar het toch nog een kans wilde geven. Als de hoeveelheid tijd die ik zou gaan besteden aan Techzine niet meer zou worden, en daarmee nog steeds niet voldoende zou zijn, dan zou ik opstappen. Techzine heeft een admin nodig die de touwtjes in handen heeft, die weet waar zijn crew mee bezig is, nieuwe ideeën aandraagt etc. De wil is er zeker nog wel, maar toch blijven andere zaken belangrijker dan Techzine. Problemen oplossen, crew aanspreken, conflicten oplossen, dat soort zaken waren geen probleem. Werd er gevraagd hoe iemand presteerde dan kon ik daar geen integer antwoord meer op geven. Kortom alles wat meer tijd dan even een half uurtje kostte was voor mij te veel. Dit komt ook omdat ik vooral veel overdag aanwezig ben, maar ondertussen ook aan het werk ben. Dit alles was voor mij een reden om de knoop goed overwogen door te hakken.

Natuurlijk doe ik dit met gemengde gevoelens. Ik zal de functie admin bij Techzine zeker gaan missen, ongeacht hoe vaak ik er zeker nog wel zal rondhangen en dat ik jullie zeker nog vaker zal ‘spreken’, is het niet via IRC (Waar ik voorlopig nog IRC-admin blijf), is het via het forum. Het feit is dat de druk van mijn schouders is en ik mijn tijd kan besteden aan zaken welke ik op dit moment belangrijker vind. Enkele voorbeelden zijn natuurlijk mijn bedrijf, maar ook het sporten, mijn werk waar ik het steeds drukker krijg, mijn vriendin en helaas ook het huishouden.

Bij deze wil ik de crew ontzettend bedanken voor de prettige samenwerking, de serieuse gesprekken, de goede kritieken en gezellige (leer) momenten. Ik heb aardig wat crew aangenomen en zien vertrekken, en met iedereen kon ik (uiteindelijk) goed uit de voeten, met iedereen was er wel iets waar we goed contact over hadden.

Ik wens Techzine erg veel succes met alles wat nog komen gaat, en el_machia heel veel succes en plezier met zijn nieuwe functie. Het noemen van zijn naam heb ik voor het laatst bewaard. Hij is de persoon die ons erg geschikt lijkt om deze functie over te nemen. El_machia heeft ons al laten weten erg blij te zijn met zijn promovatie en dat hij staat te popelen om te beginnen. Vanaf vandaag draag ik mijn taken over aan el machia en zal ik voor het eerst op in de geschiedenis van Techzine te zien zijn als member…