6min

Tags in dit artikel

, , ,

Nu er inmiddels twee succesvolle crewmeetings zijn gehouden in de afgelopen twee jaar, kon een meeting dit jaar natuurlijk niet uitblijven. Het prikken van een datum begon al in april van dit jaar. Een paar maanden later en wat afvallers kwamen er op zaterdag 16 augustus 21 van de in totaal 46 crewleden naar Maarssen voor een avond bowlen en barbecueën.

Een half uur voor aanvang verzamelen de eerste crewleden zich al bij de ingang van het winkelcentrum bij de bowlingbaan. Aangezien de ingang voor de bowlingbaan op de eerste verdieping zit kunnen de eersten de andere crewleden vanaf een afstandje zien aankomen. Zo zien we op een gegeven moment iemand met een petje en nieuwe Nike Air Max schoenen vanaf het station van Maarssen komen lopen. Druk kijkend en navigerend met zijn iPhone zoekt hij de weg naar de Bowling. Het moet gezegd worden dat het apparaat inderdaad de kortste route aangeeft, dwars over een braakliggend terrein met bosjes en hekken eromheen. Het was eenvoudiger geweest om het voetpad door het gebouw naast het station te nemen, maar ja, hij is er.

Daarna druppelen ook de andere crewleden die met het openbaar vervoer komen binnen, allemaal eenvoudig te herkennen aan hun samengeknepen ogen die normaliter niet zoveel daglicht zien. De meesten die met de auto zijn rijden allemaal drie rondjes, op zoek naar de bowling en een geschikte parkeerplaats, maar uiteindelijk is de hele groep compleet. Nouja, compleet, vijf minuten voor tijd missen we nog twee mensen, die in het dagelijks leven eigenaar zijn van deze site. Een telefoontje naar de heren in kwestie leert ons dat ze in de veronderstelling waren dat het kwart over vijf zou beginnen, dus de bijna complete groep gaat vast naar binnen om in te gooien.

Binnen bij het schoenenrek is het meteen een gedrang om de maatjes 44 en 45 en enkeling kan zich voor de verandering gelukkig prijzen met maat 48. Nadat het stof opgetrokken is staan er nog een paar kleine en hele grote maten en een verdwaalde losse schoen, wat sommigen doet besluiten twee verschillende maten schoenen te proberen. Uiteindelijk komt iedereen toch redelijk ongeschonden aan bij de vier bowlingbanen die voor ons zijn gereserveerd en kunnen de namen worden ingevoerd.

Het zooitje ongeregeld, dat in het dagelijks leven crew van Techzine is.

Vooraf is er door de feestcommissie al een groepsindeling gemaakt, om zo de onderlinge competitie wat te versterken. Zo zien we de nieuwsposters verenigd in de groep ‘My little Sony’s’, de overige FP-crewleden in de groep ‘Microsofties’, de developers en PRG & G&W-mods in de groep ‘Electronic Farts’ en de overige forum-moderators in de groep ‘OogAppletjes’. Zonder te wachten op de eerder genoemde verlate eigenaren van Techzine gaan de groepen van start, op weg naar eeuwige roem en fantastische prijzen.

Plotseling gaat het licht uit, schieten de gekleurde lampen en blacklights aan en knallen de disco-toppers door de hal. Het is opmerkelijk om te zien wat discobowling bij sommige mensen losmaakt. Niet nader te noemen Frontpage-moderators beginnen ineens strikes en spares te gooien, terwijl ze daarvoor alleen de goot wisten te vinden, terwijl niet nader te noemen forum-moderators zich ineens in baan vergissen. Het is meteen een dolle boel, waar voornamelijk onze Brabantse crewleden zich prima in thuisvoelen. Het personeel moet zelfs een keer ingrijpen als er ineens vier bowlingballen in de goten van dezelfde baan liggen.

Het bier en het fris vloeit rijkelijk en de sfeer is ineens bijna net zo goed als tijdens een crewvergadering op IRC. Toch zijn er een aantal crewleden, voornamelijk de admins, die zich onderling proberen te bewijzen en onverstoord doorgaan met grote hoeveelheden pins om te gooien. Na een uurtje gaan de lichten weer aan, maar al gauw verschijnen de discolampen en dito muziek weer en al snel is de hele crew op hetzelfde niveau als het ‘Praat’-topic. Het personeel van de bowlingbaan heeft nu ook een dvd’tje van de Toppers in concert opgezet, waarvan de beelden op de grote schermen aan het einde van de baan worden getoond. Het laatste uurtje gooit vrijwel niemand meer een fatsoenlijk bal, met uitzondering van de eerder genoemde bloedfanatieke admins.


Toen de toppers opgezet werden deed iedereen ineens heel vaag.

Na twee uurtjes is iedereen het bowlen wel weer zat en heeft iedereen toch wel honger gekregen en dat komt goed uit, want inmiddels staan er twee grote tafels met in het midden een gloeiend hete barbecue klaar en op de tafels schalen met vlees. Tijdens het eten vindt ook direct de prijsuitreiking plaats. Niet verrassend is dat één van de admins de beste overall-score laat noteren, te weten onze developer Civil. Eveneens weinig verrassend is dat zijn groep, met verder de inmiddels gearriveerde Robin en Good Fella en Joolee de eerste prijs in het groepsklassement pakt. Deze groep en de beste spelers van de andere groepen mogen uit de door Coen meegebrachte prijzenpot een game uitzoeken. De rest van de crewleden krijgt als troost een Lord of the Rings-game, waar ze uiteraard buitenzinnig euforisch op reageren.

Tijdens het eten blijft het onverminderd gezellig, een tafel gaat zelfs bijna in de fik en vermoedelijk zijn een aantal crewleden hun wenkbrauwen kwijt. Om een uur of tien staat iedereen weer voldaan buiten en na een groepsfoto wordt er nog wat rondgehangen voor de ingang van het winkelcentrum. Omdat de meesten een boete wegens samenscholing niet zo zien zitten vertrekken de verschillende groepjes weer zoals ze gekomen waren. Dit keer vertrouwt de persoon met de iPhone overigens toch op de bordjes waarop het station staat vermeld, het is inmiddels donker en een zaklamp is helaas een van de weinig features die op het apparaat ontbreken.

Overigens lopen een niet nader te noemen redacteur en eigenaar van Techzine toch nog tegen een boete aan wegens het tegen de verkeerde richting inrijden van een eenrichtingsweg, de komende weken kunnen jullie dus wat extra banner-popups verwachten op Techzine.

Al met al een geslaagde derde crewmeeting op naar de volgende. Hieronder nog de groepsfoto en een aantal wist-je-datjes van de aanwezigen.

Met vriendelijke groet,

Wouter Koning
Redacteur Techzine.nl


Nogmaals het zooitje ongeregeld.

Wist je dat….

[ul][li]je pink omhoog steken in België betekent dat je bier wilt?[/li]
[li]meerdere bowlingballen in één keer gooien niet mag?[/li]
[li]King erg originele teamnamen had bedacht?[/li]
[li]Civil en King, net als vorig jaar, het beste waren met bowlen en dat de rest van de admins de top vijf compleet maakte?[/li]
[li]Civil door te winnen nu opgescheept zit met twee pc-games die hij nooit zal gaan spelen?[/li]
[li]King en Coen een boete kregen omdat ze een straat inreden waar (blijkbaar) eenrichtingsverkeer geldt?[/li]
[li]de serveerster niet zo blij was met Coen, toen hij die schaal met friet aangaf?[/li]
[li]dat kwam doordat ze per ongeluk de kant van de ijzeren schaal pakte die half boven de barbecue had gestaan?[/li]
[li]Dr.Trunks als hobby fietsen heeft, en dit jaar van Barcelona naar Amsterdam is gefietst?[/li]
[li]we de foto’s danken aan Eldariel, die als enige een fototoestel mee had?[/li]
[li]er geen foto’s zijn van het eten?[/li]
[li]er aan een van de tafels zo gepuberd werd dat Coen even aan moest schuiven om het grut weer onder bedwang te krijgen?[/li]
[li]dat als je aan diezelfde tafel naar de wc ging je eten en drinken dan niet meer veilig was?[/li]
[li]de personen aan die tafel ondanks het rookverbod toch meer rook binnen hebben gekregen dan een kettingroker in tien jaar inhaleert, vanwege al het verkoolde vlees.?[/li]
[li]Hacula 5 euro heeft gewonnen van Angeloonie door een slokje nemen van een beker met soep, peper, zout, bier en cola?[/li]
[li]wij ons afvroegen of dat allemaal wel Halal was?[/li]
[li]Gamemaster voor Good Fella betaalde?[/li]
[li]wij ons nu afvragen wat Good Fella daarvoor terug moet doen?[/li]
[li]Robin en Coen iets te laat waren?[/li]
[li]Civil alvast voor Robin ging gooien?[/li]
[li]hij moest stoppen van de rest toen hij meteen een spare voor hem gooide?[/li]
[li]er ook voor Coen gegooid werd en Coen na vier beurten 0 punten had?[/li]
[li]willitsurviveabowlingball het favoriete spel is van enkele crewleden?[/li]
[li]er heel veel Brabanders in de crew zitten en Guus Meeuwis hun favoriete artiest is?[/li]
[li]je ook in polonaise kunt bowlen?[/li]
[li]jlkiller "wijn met ijs" bestelde en el machia daar nogal van stond te kijken?[/li]
[li]hotdog92 per ongeluk Gunners Vieux-Cola pakte, terwijl hij dacht zijn gewone colaatje te pakken en hij dat pas doorhad toen Gunner hem daarop wees?[/li]
[li]Gunner slechts één pin van een Turkey was verwijderd en daar verschrikkelijk van baalde, omdat hij anders tien gamerpoints had kunnen verdienen?[/li]
[li]de eerste groepsfoto iets anders uitpakte dan verwacht, omdat er een groep wilde dames aan kwam rennen? (Zie foto hieronder)[/li][/ul]