Beste bezoekers en leden van Techzine,

Ik schrijf deze changelog met gemengde gevoelens, want vandaag moet ik aankondigen dat onze zeer gewaardeerde collega Wessel, ook wel bekend als CrazyRooster, besloten heeft om de crew van Techzine te verlaten. Maar voordat ik aan de reden waarom begin, eerst even een korte terugblik, zoals dat hoort bij een afscheidsspeech.

Ik weet nog goed dat CrazyRooster op 14 november 2003 als piepjong mannetje in de crew kwam als Externe Reviewsposter. Eigenlijk weet ik dat niet goed, want ik was toen nog niet actief op Techzine, maar het klinkt wel goed. In ieder geval stapte hij vijf maanden later over naar het forum als moderator van Telefonie & Gadgets. In september van 2004 kreeg CrazyRooster wat minder tijd voor Techzine en werd hij global moderator. Op 1 maart 2005 had hij blijkbaar ineens weer veel tijd, want op die dag werd aangekondigd dat hij de nieuwe Frontpage Admin werd. In die hoedanigheid werkte hij samen met Coen, Mandrake en ondergetekende.

Nu, ruim vier jaar na zijn entree in de crew, heeft CrazyRooster besloten om te stoppen met zijn functie. De wegen van de liefde zijn ondoorgrondelijk en de speling van het lot en een flinke dosis charme van CrazyRooster bracht hem eind vorig jaar een nieuwe en serieuze relatie. Zoals sommige van jullie weten gaat daar in de meeste gevallen een hoop tijd in zitten en dat geldt hier ook. CrazyRooster heeft terecht gekozen om zijn vrije tijd meer door te brengen met zijn nieuwe vriendin en vond dat de overige vrije tijd te weinig was om nog goed te kunnen functioneren op Techzine.

Het hoeft geen verrassing te zijn dat het vertrek van CrazyRooster een flinke aderlating voor de crew en Techzine zal zijn en hoewel hij beloofd heeft om regelmatig op Techzine en IRC te verschijnen, zal zijn inzet en kennis flink gemist worden. In zijn actieve carriëre plaatste hij 375 nieuwsberichten, 2126 downloads en 801 externe reviews en ook nog eens de nodige reviews. Verder heeft hij behoorlijk wat mensen aangenomen en de Frontpage lange tijd in goede banen geleid.

Namens de crew van Techzine en ik denk ook namens de meeste bezoekers en leden van Techzine wil ik CrazyRooster enorm bedanken voor alle inzet en de vele vrije uren die hij in Techzine heeft gestoken. Er zijn maar weinig crewleden die bij hun vertrek uit de crew een dergelijke indrukwekkende staat van dienst kunnen tonen. Het is zogezegd vreselijk jammer om een gewaardeerde collega als CrazyRooster te moeten laten gaan, maar hij heeft een steengoede reden. We wensen hem en zijn nieuwe vriendin enorm veel geluk, plezier en liefde toe in hun relatie, maar ook in zijn verdere privéleven en carriëre.

De vervanger

De vervanger voor CrazyRooster is inmiddels ook al bekend, want dat is Peter Sieders geworden, hij is bij de meesten van jullie bekend als Siederstylah. Hij zal de taken van CrazyRooster één-op-één overnemen en de komende twee weken worden ingewerkt. Wij vinden Siederstylah geschikt voor de functie van teamleider, omdat hij geruime tijd deel uitmaakt van de crew en bekend is met het reilen en zeilen op Techzine en in de crew.

Net als CrazyRooster is hij een gewaardeerd collega crewlid en we verwachten dan ook dat hij zijn nieuwe taak met verve zal vervullen. Wij wensen Siederstylah veel succes toe met zijn nieuwe taak!

Met vriendelijke groet,

Wouter Koning
Redacteur Techzine.nl