min

Tags in dit artikel

, , ,

De dagen vliegen om, er is zo veel te zien dat je ogen te kort komt. Anderzijds is er veel te weinig tijd om alles te bekijken. Bij sommige stands ben je echter heel snel klaar. Uiteraard is Bytes Babehunt ook weer volop doorgegaan.

Zoals in de vorige blog gemeld hebben we ons ook gisteren voornamelijk gericht op de hallen met hardware en consumentenelektronica. We hadden onder andere afspraken met OCZ en Cooler Master staan, dus die verplichting moesten we sowieso nakomen. Anderzijds willen we de software niet laten ondersneeuwen bij al dat hardwaregeweld en daarom hebben we ook de hal met beveiligingssoftware bekeken.

Gisteren hebben we ook maar een parkeerplaats dichterbij het perscentrum uitgekozen. Het perscentrum heeft zoals gezegd gratis internetverbinding voor de pers, terwijl je als ‘simpele’ bezoeker 4,50 euro per kwartier moet betalen. Het eten in het perscentrum is trouwens ook een stuk goedkoper, in plaats van 4,00 euro voor een halve pistolet met kaas betaal je als journalist ‘slechts’ 1,50 euro.

Het perscentrum is dus een beetje onze base of operations geworden. We bezoeken steeds een aantal stands en daarna gaan we terug naar het perscentrum om de gesprekken uit te werken en de foto’s en filmpjes online te zetten. Gisteren lukte dat niet helemaal, Coen, Rick (Drammer) en Stefan (lolgast) deden anderhalf uur over de OCZ-stand en moesten daarna nog snel andere stands af om in ieder geval aan wat kwaniteit te komen.

Jeroen (JLkiller) en ondergetekende (King) waren onderhand in de Security hal, maar dat liep een beetje uit op een teleurstelling. Veel van de bekende beveiligingsontwikkelaars hadden niets tot weinig nieuws te melden. Verder hadden veel bedrijven maar een paar Engels sprekende vertegenwoordigers meegenomen. Bij Kaspersky troffen we een Duits sprekende vertegenwoordiger die desondanks zijn best deed ons in het Engels te woord te staan. Zijn demonstratie van de mobiele scanner van Kaspersky bleef echter oppervlakkig, toen we hem vroegen of de software ook voor Android uitkwam moest hij erkennen er nog nooit van gehoord te hebben.

Hoewel de ene stand dus interessanter is dan de anderen zijn er stands waarvan je je afvraagt wat ze toevoegen aan de CeBIT. De vertegenwoordiger van Digital Storage HK Ltd. zal die mening ongetwijfeld niet met ons delen, maar anderzijds kan hij ons ook niet vertellen dat dit het leukste tripje in zijn carriëre is. Als je de foto hieronder ziet snap je waarom.


Buiten de CeBIT om kunnen we nog vertellen dat de door Coen gehuurde auto voorzien is van stuurbekrachtiging. Je zult denken, wat is daar interessant aan. Nou, Coen rijdt normaliter altijd in een Renault Clio zonder stuurbekrachtiging, waardoor hij gewend is flink aan het stuur te moeten sjorren. Laten we het erop houden dat het goed is dat er geen politie achter ons reed. Stefan ging trouwens nog over zijn nek ’s avonds, maar dat had weer niets te maken met Coen zijn rijstijl. We zijn er niet uit waar het dan wel mee te maken heeft, maar mogelijk was het de door Coen bereidde macaroni, die zak paprikachips van de LIDL die we daarvoor leeg hadden gesnaaid, of de kant-en-klare kipburgers die om half twee ’s nachts werden verorberd.

Dan nog waar iedereen op zit te wachten, te weten Bytes Babehunt. De jacht verliep gisteren een stuk voorspoediger, heel wat dames werden op de foto gezet. We zijn niet al te kieskeurig geweest, zoals in de reacties op de blog van gisteren werd bevestigd, maar zoals gezegd, smaken verschillen.

Met vriendelijke groet,

Het TZ-CeBIT-team.