min

Tags in dit artikel

, , ,

Donderdag en vrijdag waren de twee laatste dagen van ons verblijf op de CeBIT-editie van 2009 en dus werd het tijd om ook de andere hallen door te lopen. Er waren echter ook nog wat afspraken om na te komen, waaronder, natuurlijk, Bytes babeshunt!

Donderdag is onze derde volledige dag op de CeBIT. Nouja, volledig, de moeheid begint langzamerhand toe te slaan bij het Techzine-team. Elke dag vele meters afleggen, praatjes houden en stukken schrijven gaat je niet in de koude kleren zitten en omdat de meesten pas diep in de nacht gaan slapen wordt het ook steeds later dat er opgestaan wordt. Donderdag komen we dan ook pas tegen twaalven op het CeBIT-terrein aan.

Zoals in de inleiding gemeld gaan we vandaag nog wat andere hallen bezoeken, maar omdat we nog steeds niet alle interessante zaken in de hardware- en consumentelektronicahallen (mooi woord voor galgje) hebben gezien, gaat er ook een team daar de laatste stands langs. De andere drie besluiten om de niet uitgewerkte berichten eerst uit te gaan werken in het perscentrum.

Om drie uur is het tijd voor de afspraak bij de stand van MSI en terwijl we daar met drie man sterk vertegenwoordigd zijn, gaan de overige twee naar de opensource-hallen en de hallen waar voornamelijk zakelijke ICT-zaken worden behandeld. Het idee was om de donderdagavond in te zetten voor de broodnodige ontspanning in het zwembad van Center Parcs, maar wegens tijdsgebrek komt het daar niet van. Het plan is daarom om tot een uur of negen in het perscentrum door te werken en tussendoor in het restaurant beneden te eten. Helaas is het restaurant om zes uur al dicht, waardoor er op lege magen door wordt gewerkt tot iets voor negenen. Een iemand is druk bezig om vanuit Duitsland het forum online te krijgen, dat ongeveer de hele CeBIT-trip offline is geweest.

Om negen uur ’s avonds bewegen vijf schimmen zich voort over het verlaten CeBIT-terrein, over die-hards gesproken…. Omdat we de vorige dagen netjes gezond hebben gegeten (boerenkool en macaroni uit de keuken van Coen) besluiten we een Pizza Hut te bezoeken. We kiezen de dichtstbijzijnde en belanden uiteindelijk tegen half tien in de Pizza Hut op het centrale station van Hannover. Van een romantisch etentje komt dus weinig, voor zover daar al sprake van was. Rare gezichten trekken we wel, terwijl de meeste klanten een of twee slices bestellen gaan die rare Hollanders meteen voor een complete pizza.

Eenmaal ’s avonds thuis duikt iedereen snel zijn bed in….. niet dus. Met uitzondering van een persoon blijven de andere vier tot half vier ’s nachts wakker. Niet om te werken aan artikelen, maar door de hele avond/nacht woorden raar uit te spreken door de klemtoon anders te leggen. Dit alles naar aanleiding van een aantal geniale uitspraken van een niet nader te noemen crewlid, waaronder Heeteeteepee (HTTP), Miekrosoft (Microsoft), Toopik (Topic) en Keu(Queue). Dat zelfs een stel volwassen mannen de slappe lach kan krijgen is die avond bewezen.

Helaas was het daardoor vrijdagochtend niet veel beter, hoewel de vroege slaper wel om zeven uur al uit zijn bed was. De deadline van tien uur om het huisje te verlaten werd helaas niet gehaald, daardoor hadden we alleen nog maar de middag op de CeBIT. Het was wel duidelijk dat er weinig fut meer in het team zat, onze altijd frisse en vrolijke reporter Rick (Drammer) wist slechts een wazige blik te produceren tijdens het interview met Intel, dat zegt wat ons betreft genoeg. Desondanks werden nog snel wat contacten gelegd in de hal met fabrikanten van koelers en kasten en bezochten de anderen de hallen met serversystemen, navigatie en netwerkproducten.

Om vijf uur werd de auto weer gestart en kon begonnen worden aan de terugreis nach die heimat, die alleen onderbroken werd voor een gastronomische stop bij de Burger King (geen familie van). Om half tien werd station Deventer aangedaan, alwaar Wouter (King) aan een ruim anderhalf uur durende treinreis naar Leiden begon en Rick (Drammer) de trein pakte richting Emmen (ook anderhalf uur reizen). De rest ging nog door naar ’s Hertogenbosch. Voor Coen en Stefan (lolgast) was dat de eindbestemming, maar onze benjaming Jeroen (JLkiller) moest vanaf daar nog anderhalf uur in de trein zitten naar Bergen op Zoom.

Daarmee komt er overigens nog niet een eind aan deze mini-weblog, komende maandag lees je in de laatste editie onze round-up van onze CeBIT-trip, met persoonlijke hoogte- en dieptepunten en kiest Byte zijn topbabe van de CeBIT!

Over babes gesproken: jullie hebben er weer wat tegoed van ons, dus bij deze!

Met vriendelijke groet,

Het TZ-CeBIT-team.