2min

Tags in dit artikel

,

Peiling

Tijdens het zoeken naar torrents zul je op verschillende soorten torrentsites terecht komen. Deze zijn grofweg onder te verdelen in drie categorieën, namelijk de openbare torrentsites, de privétorrentsites en de torrentsearchsites. Ik zal ze allemaal even toelichten.

Openbare torrent

Wanneer de site openbaar is kan iedereen torrents downloaden (leechen). Op de site hoef je jezelf niet te registreren of iets dergelijks. Een aantal voorbeelden zijn The Piratebay, Mininova en Torrent Portal.

Privétorrent

Bij deze sites moet je jezelf eerst registreren. Hier kijken ze ook naar je share ratio. Dit houdt in dat ze kijken naar de hoeveelheid die je uploadt en downloadt. Wanneer je de uploads door de downloads deelt moet je rond die 1,00 zitten of hoger. Wanneer je lager zit kan je registratie teniet worden gedaan. Voorbeelden van deze sites zijn PiSexy, Torrentbox en Filelist.

Torrentsearchsites

Bij torrentsearchsites kun je door middel van één zoekopdracht in meerdere torrentsites (torrentsites) tegelijkertijd zoeken. Soms kan dit heel handig zijn, omdat je zo niet elke tracker apart hoeft te bezoeker. Aan de andere kant zijn deze sites nogal eens onoverzichtelijk en geven ze vaak weinig informatie over de gevonden torrents. Een aantal voorbeelden zijn Isohunt, Torrent ini en Bittorrent.

Wanneer je op een torrentsite iets heb gevonden dat je wilt gebruiken kan je dit downloaden. Er zijn verschillende programma’s voor. Zo kun je Limewire gebruiken of µTorrent. Ook kun je het programma Bitcomet gebruiken, dit programma biedt als optie om torrents aan te maken.

Wij zijn deze week benieuwd of jij wel eens gebruik maakt van Torrents om bestanden te downloaden en welke software je daarvoor gebruikt.