1 min

Tags in dit artikel

,

Peiling

Het begon allemaal vorige week, toen Microsoft per brief een bod uitbracht op internetconcern Yahoo. Microsoft bood 31 dollar per aandeel want neerkomt op zo’n 44,6 miljard dollar. Als de deal door zou gaan zou het de grootste overname sinds het samengaan van Time Warner en AOL zijn. Echter hebben nu ook Apple en andere bedrijven hun interesse in Yahoo laten merken.

De overname wordt door vele als een bedreiging voor de openheid en innovativiteit van het internet beschouwt. Microsoft heeft nog altijd de naam om innovativiteit in een markt tot een stop te brengen, zo vindt Google. Om nog maar te zwijgen over eventuele gesloten monopolies. Maar zover is het nog niet gekomen, in tegendeel zelfs, vanwege het lage marktaandeel van Windows Live, slechts 4 procent, zal innovativiteit nodig zijn om gebruikers bij Google weg te lokken. Maar dat wordt dan ook mogelijk door de mensen van Yahoo en Microsoft samen te laten werken.

Maar hoe denk jij over de ontwikkeling dat Microsoft Yahoo! wil overnemen? Zou Microsoft überhaupt wel de overname door moeten zetten, of is Apple een beter kandidaat. Kortom, de Yahoo!-overname is het onderwerp van de peiling van deze week.