Spyder III Pro Arctic Laser: Niet voor kinderen

De laatste jaren worden laserpennen steeds krachtiger. Alhoewel in Nederland slechts weinig laserpennen toegestaan zijn zijn vinden we op vele gadgetsites toch erg krachtige pennen die voor mensen uit andere delen van de wereld gewoon beschikbaar zijn. Het modelletje dat hier besproken wordt is zó krachtig dat het mensen in brand kan zetten!

De pen heeft een groene laser van Casio met een vermogen van 1Watt. Ondanks dat het een groene laser is lijkt de kleur van de straal meer blauw omdat de nieuwe Green Slim projectoren van Casio geen mercurium bevatten.
Zoals eerder vermeld kun je met deze laser mensen of andere dingen in brand zetten, daarnaast is het natuurlijk mogelijk om mensen te verblinden en de laser komt dan ook met de volgende tekst:
Waarschuwing: Extreem gevaarlijk is een understatement met betrekking tot de kracht van 1W lasers. Het zal je direct permanent verblinden en huid en andere lichaamsdelen zeer snel in brand zetten, gebruik met extreme voorzichtigheid en alleen met de meegeleverde oogbescherming. Klanten worden verplicht om het KlasseIV-Laserrisico-formulier te lezen en te aanvaarden.

Diegenen die de laser toch willen bestellen komen bij het bestelformulier de volgende zin tegen: "Bij meer vermogen is een grotere verantwoordelijkheid nodig". De prijs ligt op 200 dollar en zal in bepaalde delen van de wereld mogelijk als zelfbescherming worden gekocht of voor slechtere doeleinden. Zoals logisch is, wordt hij niet in Nederland verkocht en bij het invoeren wordt hij vast door de douane onderschept.

Spyder III Pro Arctic Laser: Niet voor kinderen

Bron:Dailytech