De beste alternatieven voor de iPhone 6S in 2016

Is de iPhone 6S niets voor jou, en zijn er maar weinig alternatieven die je kunnen bekoren? Wij blikken vooruit op de meest veelbelovende smartphones van 2016 die een aantrekkelijk alternatief voor de iPhone 6S kunnen bieden.

De iPhone 6S is een populaire telefoon, maar helaas wel wat prijzig. Voor datzelfde geld kan je ook een hoop andere leuke toestellen aanschaffen, zeker als je nog even geduld hebt. Er zijn namelijk een aantal interessante Android-toestellen in aantocht. Als je niet per direct een nieuwe telefoon nodig hebt, is het misschien handig even op deze toestellen te wachten. Dit zijn de meest interessante aankomende Android-mobieltjes.

1) Samsung Galaxy A5 (2016)

Als je niet persé op zoek bent naar een toptoestel, is het ook handig om een aanschaf nog eventjes uit te stellen. Er is namelijk een nieuwe Samsung Galaxy A5 in aantocht. De Galaxy A-serie kenmerkt zich door specificaties uit het middensegment, gecombineerd met luxe behuizingen en schappelijke prijzen. Alle Galaxy A-toestellen hebben een metalen behuizing en voelen solide en premium aan, maar hebben een prijs die daar niet helemaal bij past. Dat komt door de hardware, die niet zo snel is als de absolute topmodellen. Behelpen is het natuurlijk ook weer niet, want je krijgt wel een prima processor en genoeg werkgeheugen.

Hoewel echte spierballen dus ontbreken, betekent dat absoluut niet dat je een trage telefoon hebt. Android draait ook prima op minder vlotte processors, en zoals we net al zeiden, is het extra voordeel dat de prijs van deze toestellen een stuk schappelijker is. En dat er ook nog een uitstekende behuizing omheen zit, is alleen maar een extra voordeel. Samsung is van plan de Galaxy A5 in het eerste kwartaal van 2016 in de markt te zetten.

2) LG G5

In het voorjaar kondigt LG de G5 aan, en dat is voor veel mensen een reden om de aanschaf van een mobiele telefoon nog even uit te stellen. LG G-reeks is zeer populair, maar vaak vooral een half jaar na de release. Dat heeft te maken met het feit dat de LG-toestellen uitstekende prestaties bieden, maar vaak vooral opvallen door hun enorme prijsdalingen. Zo was de LG G3 vooral succesvol toen de prijs een paar maanden na de release opeens kelderde en mensen spotgoedkoop een toestel met QHD-scherm, vlotte processor en prachtige camera konden aanschaffen.

Met de LG G5 wil LG waarschijnlijk weer hetzelfde trucje uithalen, maar dan vanaf het begin kunnen concurreren op prijs én kwaliteit. Het is niet voor niets dat LG de behuizing van de G5 voor het eerst waarschijnlijk niet van plastic gaat maken, maar van metaal. Daarmee hoopt het bedrijf wellicht klanten vanaf het moment van de release over de streep te trekken. Bij de LG G4 probeerde LG ook al zoiets, door een speciale versie met een leren achterkant uit te brengen. Dat was toen aardig succesvol. We zijn benieuwd welke kant men opgaat met de LG G5.

3) Samsung Galaxy S7

Deze bekende telefoon mag natuurlijk niet in deze lijst ontbreken. Wil je een Galaxy S7 kopen? Dan moet je nog even wachten tot februari, dan wordt hij waarschijnlijk aangekondigd. Dat betekent natuurlijk niet dat we nog niks weten van de Galaxy S7. Het toestel krijgt waarschijnlijk drie variaties, met verschillende schermgroottes. De processor komt weer uit de stal van Samsung zelf, net als bij de Galaxy S6. Ook keert de variant met het gebogen scherm weer terug, onder de naam S7 Edge.

Bij de introductie zal de Galaxy S7 waarschijnlijk wel aan de prijs zijn, maar ervaring leert dat die prijs in de maanden erna vrij vlot zal gaan zakken. Bij de release de Galaxy S7 kopen heeft echter ook zo zijn voordelen, want dan heb je gelijk het beste dat de industrie op dat moment te bieden heeft. Daar komt nog bij dat je met een Galaxy S-toestel vaak lang kan doen, dus je hoeft ook niet snel weer een nieuwe te kopen.