Abonneer je gratis op Techzine!

Een e-reader wordt misschien wel het nieuwe lezen. In plaats van een dik boek zijn het nu PDF-bestanden die je op een dun apparaatje kunt laden en vervolgens kunt lezen. Schermen zijn veelal zwart-wit en omdat er geen beeld vernieuwd wordt, kun je rustig uren achtereen lezen zonder dat je ogen moe worden.

Klinkt leuk en aardig, maar waarom zien we het dan nog nergens? Daar zijn mogelijk meerdere redenen voor. Hoewel e-readers al lange tijd verkrijgbaar zijn in Nederland, hangt er nog steeds een aardig prijskaartje aan. Je moet toch wel denken aan een prijs tussen de twee- en driehonderd euro. Daarnaast is het aanbod van digitale boeken mogelijk ook nog beperkt. Op dit moment zijn er ongeveer tweeduizend Nederlandse titels te downloaden via bijvoorbeeld Bol.com, maar, zoals de internetgigant samen met Sony onlangs bekendmaakte, dat aantal moet snel groeien.

In de peiling van week 41, de eerste week van oktober, gaan we het dus hebben over e-readers. Heb jij er al een? Zo ja, hoe tevreden ben je erover en wat zijn de nadelen? Laat het nu weten.