1 min

Is er nog Europese big tech? Speelt Europa nog een rol? Kunnen we de concurrentie met de Verenigde Staten en China wel aan? Wordt alles niet keer op keer opgekocht door de Amerikanen? Blijft Europa enkel regeltjes dicteren of gaat het zelf ook nog wat ondernemen? We bespreken de huidige Europese markt en de rol die Europa speelt  technologisch gezien.

Vrijwel alle grote technologiebedrijven komen uit de Verenigde Staten. China wil in 2025 een grote technologische wereldmacht zijn. Ze timmeren enorm hard aan de weg om dat te bereiken, ondanks de Amerikaanse sancties om dat te verhinderen. In Europa hebben we veel startups. Er is ook genoeg ambitie, maar Europese startups die echt doorgroeien naar wereldtop, die zijn er niet veel. Gaat dat nog veranderen? We bespreken het in onze vierde aflevering van Techzine Talks.

Abonneren op Techzine Talks

Je kan je abonneren op Techzine Talks via de volgende podcast diensten: Apple PodcastsSpotifyGoogle PodcastsOverCastAmazon MusicDeezerStitcher en TuneIn. Mocht je gebruik maken van een andere podcast dienst, kijk dan op onze speciale podcast-pagina voor alle podcast directories waar we bij zijn aangemeld.

Pilot

Techzine Talks bevindt zich nog in de pilotfase, dat betekent dat we nog zoeken naar het ideale format. Het kan dus zijn dat bepaalde onderdelen nog wijzigen. Mocht je zelf een begrip of onderwerp willen aandragen, dat kan, e-mail naar info@techzine.nl. Ook feedback over de podcast is altijd welkom.