Abonneer je gratis op Techzine!

Ronderanden in Adobe Photoshop

Websites worden steeds moderner, en het zal je ook wel opgevallen zijn dat ronde vormen helemaal in zijn. In deze tutorial gaan we je leren hoe je van die mooie ronde hoeken kunt maken. Dit is dan voor veel verschillende doeleinden toepasbaar.

We gaan beginnen door een nieuw document te openen, als je dit gedaan hebt druk je op het “New Channel” icoon in de “Channels Pallette”. Pak de “Marquee Selection Tool” uit je toolbox, en maak een aantal verschillende vormen. Wat je precies tekent maakt op zich niets uit. Probeer wel een beetje je eind resultaat in gedachten te houden, dat het er wel op lijkt ;)

Als je eenmaal tevreden bent met de vormen is het tijd om ze eens wat te bewerken. Druk op “CTRL +A” om alles te selecteren. Ga nu naar “Filter –> Blur –> Gaussian Blur”. Als waarde geef je “5” op. Als je de hoeken minder rond wilt hebben, dan hoef je alleen het nummer van de Gaussian Blur maar te verkleinen.

Druk nu op “CTRL + L” om de “Levels Dialogue Box” te krijgen. Verander de input level naar “120, 1.00 en 140”. Druk nu op OK. Als het goed is ziet het er ongeveer zoals hier onder uit.

Als je eenmaal bent bij gekomen van de verbazing zul je je waarschijnlijk afvragen hoe je van deze vormen nu echte mooie lay-out vormen kunt maken. Je vindt het antwoord bij “Texture Fill”. Als eerste moet je alles selecteren, dit doe je door weer op “CTRL + A” te drukken. Ga dan naar het menu bovenaan, en kies voor “Edit –> Define Pattern”.

Ga naar de “Channels Palette” en druk met je muis, terwijl je de “CTRL” knop in gedrukt houd, op je channel om het in te laden. Ga dan terug naar “Layer Pallete” en maak een nieuwe layer aan.

Ga nu naar “Edit –> Fill –> Pattern” om de selectie te vullen met een patroon. Je kunt hiervoor een eigen gemaakt patroon gebruiken, of een van de vele bestaande patronen.

Als laatste kun je over de layer nog het “Inner bevel” effect gooien, dan ziet het er iets meer 3D uit.