Tekst mooier maken in photoshop

Voor de verandering een keer een wat makkelijkere photoshop tutorial. Deze tutorial is gemaakt met Photoshop CS2. We beginnen uiteraard met het opstarten van Photoshop. Vervolgens maak je een nieuw blad aan dit doe je door ctrl+n in te drukken, vervolgens maak je een blad van 600×800 pixels. Nu heb je een wit blad voor je, voor een mooier effect van de tekst is het handig om met een donkere ondergrond te werken. We maken nu de ondergrond zwart door op ctrl+i te drukken.

We gaan nu de tekst aan brengen dit doen we met gebruik van het horizontale ’type tool’.

Type een woord in wat jij wilt, ik heb gekozen voor techzine.nl.


Nadat je de tekst heb getypt kan je deze verplaatsen op je blad door de sneltoets ctrl+t in te drukken. Zoals je ziet hebben wij de tekst in het midden gezet.

Nu komt het gedeelte waarmee we de tekst een fraaier uiterlijk gaan geven. We gaan nu de tekst wat veranderen door ‘Bevel and Emboss’ te gebruiken.

Nummer 2 & 3 hebben we later nodig
Nadat we dat hebben gedaan klik je bij ‘bevel and emboss’ de contour aan zoals op het plaatje hieronder:


De rood omcirkelde dingen moet je aangeklikt hebben, je kan zelf van alles uitproberen met de instellingen maar je kan ook die van het plaatje hierboven gebruiken.

De tekst ziet er inmiddels al iets anders uit. Nu gaan we de kleur veranderen, door met ‘Gradient Overlay’ te werken. Deze functie staat in hetzelfde rijtje als die van ‘Bevel and Emboss’.
(zie het derde plaatje)


We zitten nu in het ‘Gradient Overlay’ menu, je mag hier zelf een kleur uitkiezen. Wij hebben hier voor groen gekozen. Selecteer een kleur en klik op Ok.


Nu zie je dat de tekst er al wat fraaier uitziet. De tekst is nu alleen wel een beetje donker op de zwarte achtergrond en vrij onduidelijk. Dit gaan we veranderen door een ‘Outer Glow’ toe te voegen. Ook ‘Outer Glow’ vind je in hetzelfde rijtje als ‘Bevel and Emboss’.

(zie het derde plaatje)
We zijn nu in het ‘Outer Glow’ menu beland.


Zoals je op het plaatje ziet hebben we de Outer Glow groen gemaakt, aangezien dit mooi past bij de tekstkleur. De rood omcirkelde dingen zijn nodig voor dit effect. Bij het blokje dat op de afbeelding als groen gekleurd is kan je de ‘Outer Glow’ wijzigen.

Je kan met de diverse opties in het ‘Outer Glow’ menu spelen om verschillende effecten op je tekst toe te passen.
Zo kun je zien dat er veel makkelijke manieren zijn om je tekst te bewerken.

Naast alle opties en effecten kan je ook nog met kleuren en lettertypes spelen om je tekst een heel ander uiterlijk te geven.

Wij bedanken Buttervlieg voor het insturen van deze tutorial