Microsoft heeft sinds kort het domein Scroogle.org laten bannen, wanneer men via MSN Messenger intypt: Scroogle.org, of iets dat hierop lijkt, zal dit niet worden verzonden aan de ontvanger. Zinnen met Scroogle.org erin komen dus niet aan.

De verzender van de boodschap heeft geen benul dat de zin gewoonweg niet behandelt is, de ontvanger weet net zo goed van niets. Er wordt geen indicatie gegeven op enige wijze.

Scroogle.org, opgericht door Daniel Brandt, is een zoekmachine die gebruikt maakt van Google. Wie zoekt op Scroogle.org zal dezelfde resultaten krijgen als via Google, het verschil is echter dat Scroogle.org geen ads weergeeft en geen cookie’s plaats op de computer van de client.

Scroogle.org wil de privacy van de internetgebruiker hiermee waarborgen en niet belasten met onnodige ads en reclame. Scrooge.org maakt ongeveer 50.000 keer per dag gebruik van Google. Scroogle is voor Google moeilijk te blocken, eigenlijk helemaal niet, omdat Scroogle.org een willekeurig IP-adres aanneemt (proxy).

Google heeft eerder problemen ondervonden met Scroogle. Nu heeft Microsoft het domein geblockt, een keuze die tot op heden nog niet is opgehelderd door de softwaregigant.


Gebleken is dat Microsoft ervoor heeft gekozen om woorden die de strings: ".pif", ".scr", "download.php" or "gallery.php" te blocken. Het is goed mogelijk dat er meerdere woorden niet aankomen.