PandaLabs heeft aangegeven dat cybercriminelen YouTube gebruiken om malware te verspreiden. De cybercriminelen gebruiken nep YouTube-filmpjes om de gebruiker te infecteren met malware.

Men gebruikt het onderwerp: ‘ConrhdSchiffer1983 heeft je een bericht gestuurd vanaf YouTube’ om de filmpjes aan de man te brengen. Wanneer men het bericht opent wordt er gezegd dat de ontvanger gefilmd is met een verborgen camera. Wanneer er geklikt wordt op de link wordt er echter malware geïnstalleerd op het systeem van de gebruiker. Volgens Panda betreft het Autodelete.G.

Luis Corrons, Technisch Directeur van PandaLabs: "Dit is opnieuw een voorbeeld van social engineering technieken. Om gebruikers te verleiden de link aan te klikken, laten cybercriminelen hen geloven dat ze gefilmd zijn door een verborgen camera. Criminelen gebruiken populaire diensten zoals YouTube om een vorm van authenticiteit aan hun e-mails te geven en zo het aantal slachtoffers te vergroten."

Volgens Panda gaat dit bericht geen uitzondering worden, veel cybercriminelen gaan proberen om zo hun malware te verspreiden, denkt Panda. Panda waarschuwt gebruikers niet te reageren op e-mailtjes van onbekende afzenders en geeft aan nooit zomaar op internetkoppelingen te klikken.