Microsoft Flight geannuleerd; ontslagen bij studio

Apps & Software
Microsoft Flight geannuleerd; ontslagen bij studio

Microsoft Studios in Vancouver, Canada, de studio die werkt aan een "AAA" Kinect-shooter, heeft alle 35 werknemers ontslagen en Microsoft Flight en Project Columbia geannuleerd.

Dit blijkt uit een verklaring die de The Verge in handen heeft gekregen. Microsoft laat weten: "Microsoft Studios heeft besloten de ontwikkeling van Microsoft Flight en Project Columbia te beëindigen. Als gevolg hiervan worden sommige posities binnen de ontwikkelingsteams ook stopgezet."

De softwaregigant vertelt dat veel factoren een rol hebben gespeeld in de beslissing, maar dat er uiteindelijk toch is gekozen voor stopzetting omdat dat de langetermijndoelen en ontwikkelingsplannen zal helpen.

Samen met de annulering is dus het hele ontwikkelingsteam van Microsoft Vancouver op straat gezet. Op een Facebook-pagina over innovatie van Vancouver valt te lezen: "We hebben zojuist te horen gekregen dat de hele studio bij Microsoft Games Studios is ontslagen. In totaal 35 mensen. Dit is waanzin. We zullen je updaten zodra we meer horen."

Microsoft Flight werd op 29 februari 2012 gelanceerd en is bedoeld als opvolger van het eerder geannuleerde Microsoft Flight Simulator. Het verschil met zijn voorganger is dat deze versie gratis beschikbaar is. Alleen voor extra omgevingen en items moet worden betaald. Microsoft Flight zal overigens als download online blijven staan.

Naast Microsoft Flight is ook de nog onaangekondigde Kinect-shooter Project Columbia stopgezet.

Overigens stoppen meer bedrijven met hun studio’s in Vancouver. Rockstar Games heeft zijn studio naar Toronto verplaatst en ook Capcom houdt het in die stad voor gezien.


Microsoft meldt tegenover Kotaku dat in tegenstelling tot eerdere berichten niet de hele studio is ontslagen. Er is echter wel een gedeelte van de werknemers van de studio ontslagen. Om hoeveel mensen het precies gaat, is onbekend. Wel is het duidelijk dat de studio in Vancouver gewoon games zal blijven ontwikkelen.