‘Microsoft bezig met eigen WP8 Surface smartphone’

Mobile

Microsoft lijkt voldoende partners te hebben die nieuwe smartphones op de markt gaan brengen met Windows Phone 8. Toch gaan er hardnekkige geruchten dat Microsoft werkt aan een eigen Windows Phone 8 smartphone, een Surface smartphone. Microsoft zou al beschikken over een testexemplaar dat ergens begin 2013 moet verschijnen.

Hoewel Microsoft intensief samenwerkt met enkele partners maar toch vooral met Nokia om van Windows Phone een succes te maken, is een introductie van een nieuwe versie altijd mooier met een eigen smartphone. Hierover is tot op heden nog niets bekend, maar verschillende bronnen melden dat Microsoft wel degelijk bezig is met een eigen smartphone. Deze nieuwe smartphone zou de naam Surface Phone gaan krijgen en gaan draaien op Windows Phone 8. Deze Microsoft smartphone zou echter niet dit najaar nog verschijnen maar pas ergens begin 2013.

De vraag is hoe de partners van Microsoft gaan reageren als blijkt dat Microsoft ook zelf met een smartphone komt. De Surface tablets die Microsoft heeft aangekondigd vielen bij Acer niet goed, het bedrijf is van mening dat Microsoft hiermee concurreert met zijn partners en dat Microsoft zich niet moet mengen in de hardware markt. De Surface tablets zouden echter niet zijn gemaakt om te concurreren maar puur als voorbeeld moeten dienen om te laten zien wat Microsoft verwacht van hedendaagse tablets. Mogelijk wil het bedrijf dat dus ook doen met de smartphones.

Zoals eerder vermeld ziet het er niet naar uit dat Microsoft hun eigen Windows Phone 8 smartphone in de eerste ronde bij de lancering in de markt zet. Deze eer gaat naar de partners van Microsoft. De telefoons die uit gaan komen met het nieuwe besturingssysteem zijn:  Nokia Lumia 920, Nokia Lumia 820, HTC 8X, HTC 8S en Samsung Ativ S.

Microsoft Windows 7 Home Premium SP1 64-bit

 WinkelBeoordelingPrijs inclusief Porto
4_sterren€ 18.95Bekijken