Mogelijk geen Windows Service Packs in de toekomst

Apps & Software
Mogelijk geen Windows Service Packs in de toekomst

Het aantal service packs dat uitgebracht wordt per Windows besturingssysteem loopt zachtjes aan terug. Waar Windows 2000 nog voorzien werd van vier service packs, Windows XP met drie, Windows Vista met twee lijkt Windows 7 met maar liefs één Service Pack te eindigen. Mogelijk komt hier vanaf Windows 8 verandering in en verdwijnen de service packs helemaal.

Voor de duidelijkheid, Windows service packs bestaan uit een pakket met een aantal updates, foutoplossingen en verbeteringen voor een specifieke versie van Windows. Vaak brengen deze verbeterde prestaties en betrouwbaarheid met zich mee. Nieuwe features kennen de service packs wel in sommige gevallen maar het waren nooit hele grote features.

Zoals eerder vermeldt neemt het aantal service packs per Windows-versie duidelijk af. Dit hoeft niet specifiek te betekenen dat het einde der service packs nabij is, Microsoft lijkt te kiezen voor een nieuwe manier van updaten. Er staat namelijk al een update in de planning voor Windows 8, deze update is zo’n 170MB groot en zal verbeteringen bevatten voor energiebeheer, media afspelen en compatibiliteit. Deze staat voor het eerst in de geschiedenis van Microsoft nog voor de lancering van Windows 8 geplant. Bij vorige versies van Windows schoof Microsoft dat soort updates altijd door naar een service pack.

Deze manier van updaten lijkt overeen te komen met de kant die Microsoft uit wil. "Tijdens de laatste paar maanden van het ontwikkelen van Windows 8 hebben wij onszelf uitgedaagd een aantal programma’s te realiseren die ons moeten helpen bij het sneller doorvoeren van updates, in plaats van wachten op een service pack", aldus Steven Sinofsky, President van de Windows Afdeling bij Microsoft.

Ook gaan er geruchten dat Microsoft volgend jaar een grote update wil uitbrengen voor Windows 8. Hierin zouden niet alleen verbeteringen maar ook nieuwe features zitten. Mogelijk stapt Microsoft af van het systeem waarbij het elke drie jaar een nieuw besturingssysteem lanceert maar komt het met grote updates waar straks al dan niet voor betaald moet worden.

Microsoft Windows 7 Home Premium SP1 64-bit

 WinkelBeoordelingPrijs inclusief Porto
4_sterren€ 18.95Bekijken