1 min

Tags in dit artikel

, ,

Sommige telefoons uit de 65-serie prijst Siemens aan met de slogan: “Take outdoor communication to a new level”. Voor sommige telefoons was het bereiken hiervan iets te goed gelukt. Mobiele telefoons die uit deze serie kwamen bleken een probleem te hebben met het geluidsniveau. Zodra de batterij van het toestel leeg begint te raken, speelt het zoals gewoonlijk een waarschuwingstoon af. Maar deze was zo luid dat er gehoorbeschadiging dreigde. Dit kon u hier eerder lezen op TweakZone. Nu komt de fabrikant met een definitieve oplossing voor dit probleem.

Voor buitenlandse toestellen uit de 65-serie had het bedrijf al nieuwe software uitgebracht die het probleem moest verhelpen. Door Siemens werd deze software echter weer snel van de website gehaald. Het moest namelijk nog getest en goedgekeurd worden door mobiele netwerkbeheerders. Voor meer informatie hier over kunt u het hier boven genoemde nieuwsbericht lezen.

Op 27 augustus konden Nederlandse gebruikers al over een update beschikken door snel overleg met telecomaanbieders. Als nog is er nu voor alle andere gebruikers software door Siemens uitgebracht die het geluidsvolume van de batterijwaarschuwing terugbrengt tot een normaal niveau. Vanaf een Siemens-website is het mogelijk de upgrade te downloaden voor de C65, CX65, M65, S65 en SL65 toestellen.

Daarmee is het opmerkelijke probleem voorbij. Persoonlijke ongelukken heb zich gelukkig niet voorgedaan. Via Siemens Customer Service en lokale Siemens Service Centers kan de nieuwe software ook gratis verkregen worden, zo belooft de fabrikant.