Unity Software weigert een overnamebod van 17,2 miljard euro van AppLovin. De software developer vervolgt met de fusie van ironSource, een concurrent van AppLovin.

Unity ontwikkelt een engine voor game developers. Developers gebruiken de software om videospellen te ontwikkelen zonder code te hoeven schrijven voor complexe zaken als zwaartekracht en realistische belichting.

In juli 2022 deed Unity Software een bod van 4,4 miljard dollar (ongeveer 4,3 miljard euro) op ironSource. De diensten van ironSource helpen game- en app developers bij het verdienen van advertentie-inkomsten. Unity Software heeft een grote gebruikersgroep van game developers. De overname van ironSource stelt Unity Software in staat om de diensten bij bestaande gebruikers aan te bieden.

IronSource is een concurrent van AppLovin. Ook AppLovin helpt game developers bij het verdienen van advertentie-inkomsten. De fusie van Unity Software en ironSource creëert een sterke concurrent voor AppLovin. Vandaar reageerde AppLovin op de overname met een bod van 17,5 miljard dollar (ongeveer 17,2 miljard euro) op Unity Software. Unity Software liet onlangs weten dat het bod niet wordt geaccepteerd.

De toekomst van Unity Software

Unity Software wil beursgenoteerd blijven en vervolgen met de overname van ironSource. “De raad van bestuur blijft van mening dat de ironSource-transactie een kans zal bieden om op lange termijn waarde te genereren”, zei Unity Software CEO John Riccitiello in een verklaring. Na de bekendmaking steeg de aandelenprijs van ironSource met 17 procent.

Meerdere succesvolle spellen werden met Unity ontwikkeld, waaronder Pokemon Go, Hearthstone en Rust. Naast game development is de software populair voor digital twins en simulaties in films. IronSource verleent meerdere diensten voor het promoten van apps en publiceren van advertenties. De organisatie helpt app developers bij het vinden van nieuwe gebruikers en adverteerders.

Tip: NTT DATA simuleert golftoernooi The Open