LinkedIn komt met videoadvertenties

LinkedIn introduceert een nieuw type advertenties. Het onvermijdelijk wordt nu werkelijkheid: er komen video-advertenties op het zakelijke platform. Voor adverteerders was het tot nu toe alleen mogelijk om video-advertenties weer te geven als link naar een andere site. Nu verandert dat en komen advertenties in de feed te staan. Ze zien er daardoor uit als reguliere berichten.

Dat laat productdirecteur Abhishek Shrivastava van LinkedIn Marketing Solutions weten aan TechCrunch. De video-advertenties beginnen automatisch met afspelen, maar in eerste instantie zonder geluid. Daarmee volgt LinkedIn de trend binnen de wereld van sociale netwerken, al doet het dat wel relatief laat.

Videoadvertenties

Shrivastava noemt videoadvertenties op LinkedIn een manier om “beeld, geluid en beweging” naar zakelijke marketeers te brengen. Daarnaast laat Shrivastava weten dat er door het bedrijf volledig ingezet wordt op “B2B video’s”. Waar de meeste video’s gezien worden als een manier om vooral voor bewustzijn te zorgen over bijvoorbeeld een bepaald merk, zijn die op LinkedIn completer.

Ze moeten vooral ontworpen worden om het hele marketingpakket te doorlopen. Specifiek wil dat zeggen, dat LinkedIn ook wil zorgen dat adverteerders gebruikers doorverwijzen naar hun sites of verkoopplekken, zodat ook meteen een deal gesloten kan worden. Het format is sinds oktober bij meer dan zevenhonderd adverteerders uitgeprobeerd, en zou voor driemaal zoveel engagement gezorgd hebben dan reguliere content. Het idee van LinkedIn lijkt dus wel te werken.

Naast videoadvertenties, introduceert LinkedIn overigens ook de mogelijkheid voor bedrijven om video’s op hun bedrijfspagina te plaatsen. Zodoende kunnen bedrijven die bijvoorbeeld op zoek zijn naar nieuw personeel, video’s plaatsen die laten zien hoe de sfeer op kantoor is.

De nieuwe mogelijkheden worden de komende paar weken breed uitgerold.