1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Google heeft zijn Browser Sync-extensie voor de Mozilla Firefox-browser vrijgegeven als opensourcesoftware onder een BSD-licentie. Google brengt dit nieuws gelijktijdig met de mededeling dat het de extensie niet meer zal ondersteunen.

Google stopt eind dit jaar met de ondersteuning van Browser Sync voor Firefox twee, een versie die werkt op Firefox drie zal nooit door Google gemaakt worden. Google adviseert gebruikers van Firefox drie om te kijken naar andere alternatieven zoals Mozilla Weave.

De tijd die Google wint door te stoppen met de ondersteuning van Browser Sync hoopt het bedrijf te kunnen investeren in andere Google-producten zoals Google Toolbar en Gears, beide kunnen de functionaliteit op verschillende browsers bieden.

Het team hoopt dat anderen de code zullen oppakken om Browser Sync door te ontwikkelen. Het project is terug te vinden op Google Code samen met een kleine tutorial om een ontwikkel-profiel op te zetten. Ook heeft het team een overview gegeven van het design van Browser Sync.