1 min

In navolging van HTC en Samsung wil ook Huawei met een Android-smartphone met de standaardversie van het besturingssysteem op de proppen komen. Dat heeft Kevin Ho, de president van de mobiele afdeling van het Chinese bedrijf bevestigd in een interview.

Huawei werkt samen met Google aan om de onlangs gepresenteerde Ascend P6 met de standaardversie van Android uit te rusten. Of het er ook werkelijk van zal komen is op dit moment nog niet duidelijk, op dit moment zijn Huawei en Google nog aan het bekijken of de uitgave van zo’n toestel een zinnige stap zou zijn.

Mocht het er van komen, dan wordt de Google Editie van de Ascend P6 waarschijnlijk via Google’s Play Store verkocht. Dat gebeurt op dit moment ook met de Google Editie’s van de Samsung Galaxy S4 (review) en de HTC One (review).

De Huawei Ascend P6 is ontzettend dun. De behuizing meet namelijk slechts 6,2 millimeter. Verder is er voorzien in een 4,7 inch 720p-scherm, een 1,5 GHz quad-core processor, 2GB werkgeheugen, 8GB opslagruimte en een 8 megapixel camera.