1 min

Tags in dit artikel

,

Op Windows Phone-apparaten blijkt de Twitter-applicatie te zorgen voor nogal wat dataverbruik. Een verhuizing van profielfoto’s van de ene naar de andere server van Twitter zou hiervan de oorzaak zijn.

Microsoft heeft bevestigd dat de ingebouwde Twitter-applicatie op Windows Phone-apparaten kan zorgen voor relatief veel dataverbruik. De Twitter-applicatie downloadt namelijk onnodig vaak opnieuw de profielfoto’s van de contactenlijst van Twitter.

Dit zou worden veroorzaakt door een verandering aan de kant van Twitter. De mocroblogdienst is namelijk bezig met het verhuizen van gegevens van de ene naar de andere server. Deze gegevens zouden onder andere bestaan uit de profielfoto’s van Twittergebruikers.

Meldingen van gebruikers van de Twitter-applicatie op een Windows Phone-apparaat lopen uiteen van mobiel dataverbruik in de afgelopen week van enkele honderden MB’s, tot zelfs enkele GB’s via de WiFi-verbinding.

Hoewel Microsoft werkt aan een oplossing lijkt dit niet eenvoudig gezien het probleem is begonnen na een wijziging aan de kant van Twitter. Wel heeft Microsoft al gezorgd dat de applicatie nog maar één keer per dag de gegevens synchroniseert, waardoor het dataverbruik beter in de gaten kan worden gehouden. Een andere mogelijkheid is het tijdelijk verwijderen van de Twitter-applicatie, totdat de serververhuizing is afgerond. Dit zal vermoedelijk enkele weken in beslag nemen.