2min

NTT introduceert Sustainability-as-a-Service, een aankomende oplossing voor het monitoren, meten en rapporteren van de vooruitgang van klimaatdoelstellingen.

De beschikbaarheid en releasedatum zijn onbekend, maar de inhoud staat in steen. De aankomende oplossing stelt organisaties in staat om uitstoot te monitoren, de impact van initiatieven te testen en de vooruitgang van klimaatdoelstellingen te controleren.

Sustainability-as-a-Service

NTT ontwikkelt een breed aanbod van producten voor IoT, 5G, digital twins en edge computing. Het aankomende Sustainability-as-a-Service is een combinatie van meerdere producten in de vorm van een dienst.

NTT richt de oplossing op bedrijven met ambitieuze klimaatdoelstellingen. De Europese klimaatwet verplicht Europese organisaties om tegen 2050 klimaatneutraal te opereren. 58 procent van de Fortune 500-bedrijven gaf in een recente survey aan dat de doelstelling wordt nagestreefd.

De wereld verduurzaamt, maar makkelijk is het niet. Volgens NTT worstelen organisaties met het verzamelen van nauwkeurige uitstootgegevens. Bovendien hebben sommige bedrijven onvoldoende inzicht in de factoren die uitstoot beïnvloeden. De aankomende oplossing biedt uitkomst, aldus NTT.

Onder de motorkap

Sustainability-as-a-Service heeft drie onderdelen: het meten van uitstoot, het analyseren van uitstoot en het verminderen van uitstoot.

Het eerste onderdeel wordt waargemaakt met IoT-technologie en sensoren van NTT. De combinatie maakt het mogelijk om de uitstoot van fabrieken in real-time vast te stellen.

Het tweede onderdeel bestaat uit de analytics- en digital twin-technologieën van NTT. De organisatie verzamelt alle data die relevant is voor de uitstoot van een organisatie, bouwt een simulatie en voorspelt problemen die de doelstelling in gevaar brengen.

Het derde onderdeel omvat de automatisering- en orchestration-oplossingen van NTT. Wanneer het systeem een probleem ontdekt wordt er een automatische ticket aangemaakt voor nader onderzoek.

Beschikbaarheid

NTT presenteerde de oplossing op de Mobile World Conference 2022 in Las Vegas. De conferentie vindt plaats van 28 september tot en met 30 september. Zoals eerdergenoemd werd de releasedatum niet gedeeld.

Steeds meer IT-organisaties ontwikkelen oplossingen voor klimaatdoelstellingen. Eerder deze maand maakte Salesforce de Net Zero Marketplace bekend. De organisatie ontwikkelt een platform voor het inkopen en verkopen van uitstootrechten.

Tip: Fanbeleving Tour de France beter dan ooit dankzij NTT’s ML-modellen