min

Tags in dit artikel

, , ,

Dit jaar zal Tulip Computers een Commodore 64 spelsysteem op de markt brengen. De Commodore 64, waarop het systeem gebaseerd is, is verreweg de bekendste computer van de jaren ’80. In die tijd zijn er meer dan 30 miljoen Commodores verkocht.

Tulip Computers N.V. maakte bekend dat de onderneming samen met Ironstone Partners Ltd. (Ironstone) een Commodore 64 mini game console heeft ontwikkeld, met de naam C64 Direct-to-TV. Door een simpele aansluiting op de TV kunnen de gebruikers met de C64 Direct-to-TV, 30 populaire C64 spellen spelen. Dit is het eerste van een hele serie spelproducten welke Tulip Computers onder het Commodorelabel op de markt zal brengen.

De lancering van de C64 Direct-to-TV bouwt voort op het succes van soortgelijke producten die op Atari, Namco en het Intellivision spelsysteem zijn gebaseerd. In de C64 Direct-to-TV staan 30 spellen. Van deze spelletjes zijn in het verleden miljoenen over de toonbank gegaan. Samen met de C64 Direct-to-TV worden o.a. de volgende spellen meegeleverd: de Classic Games™ series from Epyx™ inclusief Summer Games™, Winter Games, World Games™ en The Seminal California Games™. Dit laatste spel heeft destijds het genre van de “sports” videogames gecreëerd.

Het spelsysteem zal in de tweede helft van 2004 uitkomen en zal rond de 30 euro kosten.