Directeur Incassoregister.nl zelf wanbetaler

Eerder deze week melde wij de lancering van de site Incassoregister.nl waarop men de ‘Wanbetaler van de dag’ toont. Vandaag werd bekend dat de directerur van Incassoregister.nl, H. Van Heertum, blijkt zelf enkele rekeningen open te hebben staan. Dat meldde BNR Nieuwsradio vandaag.

Directeur Incassoregister.nl zelf wanbetaler BNR Nieuwsradio heeft in April zendtijd gekregen voor honderd reclamespotjes, maar de rekening hiervoor is echter nooit betaald door de heer Van Heertum. Volgens BNR was de hoogte van de rekening voor de uitgezonden spotjes ruim 6000 euro. Omdat de eerste spotjes geen enkele reactie opleverde zou Van Heertum gebeld hebben met de vraag of de campagne gestopt kon worden. BNR claimt hem toen als tegemoetkoming twintig extra spotjes gegeven te hebben.

Op Incassoregister.nl kunnen bedrijven uitgeroepen worden tot ‘Wanbetaler van de dag’. Dit gebeurd met vermelding van de bedrijfsnaam en het te vorderen bedrag. Daarnaast kunnen incassobureaus en deurwaarders op Incassoregister.nl vorderingen aanmelden en opzoeken. Inmiddels heeft het College Bescherming Persoonsgegevens een onderzoek ingesteld naar de site.

Betalingen
Naast BNR zou ook het Financieële Dagblad ook nog geld tegoed hebben van Van Heertum. BNR wist hierover te melden dat het om een rekening van bijna 200 euro zou gaan voor een advertentie die in 2003 in de krant verscheen.

Het bedrijf Plastimap in Hoorn zegt ook nog geld van van Heertum te krijgen. Volgens de advocaat van Plastimap, M.C. Jonkman, die Van Heertum namens Plastimap voor de rechter sleepte, gaat het hierbij om ruim 10.000 euro.

In een e-mail schreef Van Heertum vandaag dat het bedrag dat Plastimap zegt te krijgen veel te hoog is. In het geval van de advertentie in het Financieële Dagblad zegt Van Heertum dat het formaat niet conform de afspraak geweest zou zijn.
Hij betreurt het dat ,,incassoregister.nl in verband wordt gebracht met ‘betwiste vorderingen’, terwijl zij juist niet-betwiste vorderingen onder de aandacht wil brengen.”

Wanneer zal Van Heertum zichzelf uitroepen tot ‘Wanbetaler van de dag’?

Bron:Metro