2min

Tags in dit artikel

, ,

Nu het meeste wel bekend is over Microsoft’s Xbox 360, duiken er nu steeds vaker geruchten op rond Sony’s PlayStation 3 console. Dit keer gaat het gerucht dat spellen voor de console alleen af te spelen zijn op de console waarop ze het eerst afgespeeld zijn.

Het gerucht is ontstaan naar aanleiding van diverse patentsites die melding maken van een patent dat Sony heeft aangevraagd. Dit patent maakt melding van een technologie die kan voorkomen dat de console tweedehands games of gekopiëerde games kan afspelen.

In het patent is het volgende te lezen:

Quote:

Een apparaat en methode voor de bescherming van software met copyright, tegen gebruikte en vervalste software op beschrijfbare media.
Als de CD wordt afgespeeld wordt een speciale code ingelezen en als deze code geregistreerd is, gaat het apparaat verder. Als de code niet geregistreerd is, wordt de code gecontroleerd en als de code niet overeenkomt dan wordt de schijf behandeld als illegaal. Alleen software die die origineel gekocht is en geregistreerd staat in de machine kan worden afgespeeld, waardoor gebruikte software vrijwel onmogelijk kan worden afgespeeld.

De vraag is echter nog maar of Sony dit gaat toepassen op haar console. Zeer waarschijnlijk zal dat niet het geval zijn, aangezien PS3 eigenaren dan geen spellen van hun vrienden, gehuurde spellen of tweedehands games kunnen spelen.
De kans is dan ook groter dat deze technologie gebruikt gaat worden voor films op Blu-Ray schijven, alhoewel daar eigenlijk dezelfde vlieger opgaat als voor games.