2min

Tags in dit artikel

, ,

EA heeft laten weten dat de versie voor de Nintendo Wii van het spel Medal of Honor: Heroes 2 met 32 man online te spelen zal zijn. Dit is een verdubbeling van de 16 spelers die aangeboden worden op de Xbox 360.

Heroes 2 is het eerste spel voor de Wii dat met 32 spelers online gespeeld kan worden. Naast dit is het ook nog eens de eerste online first-person-shooter voor de console.
Gamepro liet verder weten dat het spel ook het zogenaamde "open-ended batteling" zal ondersteuning, dit houdt in dat personen zelfs halverwege een spel nog binnen kunnen vallen en mee kunnen spelen. Heroes 2 zal de friend code zoveel mogelijk omzeilen, hiermee probeert men ervoor te zorgen dat samen spelen mogelijk is zonder elkaar toegevoegd te moeten hebben aan de vriendenlijst.

Naast dat dit een grote stap is voor de Wii, is het ook een grote stap voor het First-person-shooter-genre in het geheel. Het is namelijk zo dat op bij de meeste Xbox 360-titels er maar met maximaal 16 spelers tegelijk gespeeld kan worden. Op de PS3 echter is het wel zo dat men met veertig spelers tegelijk kan spelen.

EA is zelf één van de grootste ondersteuners van de WiFi-mogelijkheden van de console. Het is zelfs zo dat EA meer spellen aangekondigd heeft die online kunnen spelen dan Nintendo zelf.

Medal of Honor: Heroes 2 zal op 13 november uitkomen op de Wii en de PSP. Voor een andere console staat dit spel nog niet op de planning.