1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Google Maps heeft een update gekregen. Maps moet hierdoor nauwkeuriger worden, onder meer door de eigenschappen van het landschap beter weer te geven.

De update past de kleuren van bepaalde locaties aan, zodat de lanschappen meer lijken op het echt. Zo toont Maps parken groener, plekken met sneeuw wit en de woestijn kent een beige kleur. Het moet daarmee meer overeenkomen met satellietbeelden.

Nauwkeurigheid

Google gebruikt een nieuw colour-mapping algoritme voor de update. Het algoritme helpt om het landschap echt te laten lijken. Neem bijvoorbeeld het landschap van IJsland. De meeste delen van het land zijn groen, maar in de voorgaande versie werd dat niet weergegeven.

De nieuwe update brengt echter het natuurlijke groene uiterlijk naar voren. De gebieden die een beetje droog zijn, zijn beige gemaakt.

Meer updates in de toekomst

Gebruikers mogen verdere updates verwachten, waaronder straten, trottoirs en oversteekplaatsen. De lay-outs zullen gedetailleerder zijn voor reizigers die niet bekend zijn met de locaties waar ze zich bevinden.

Degenen met toegankelijkheidseisen zullen de kaarten ook gebruiksvriendelijker vinden.

De update zal aanvankelijk beschikbaar zijn in New York, San Francisco en Londen. Andere steden zullen de komende maanden volgen.