Broadcom gaat VMware-prijzen niet verhogen

Broadcom gaat VMware-prijzen niet verhogen

Broadcom heeft zich voor het eerst uitgelaten over de prijzen van het portfolio van het overgenomen VMware. Volgens een blogpost van Broadcom CEO Hock Tan is een prijsverhoging niet aan de orde.

Volgens de topman van Broadcom wil de chipgigant bij overnames nooit de prijzen van bestaande producten verhogen. De strategie van de chipgigant is gericht op de ontwikkeling van nieuwe technologie en producten die klanten toegevoegde waarde moeten geven. Daarnaast staat de constante verbetering van deze producten centraal, aldus CEO Hock Tan.

Geen prijsverhoging in het vizier

In het geval van VMware wil Broadcom zich focussen op het businessmodel van de virtualisatie- en cloudgigant, het uitbreiden van de R&D-activiteiten en klanten helpen het beste uit het hele productenportfolio te halen. Het verhogen van de prijzen maakt hier geen deel van uit, deelt Tan in zijn blogpost.

Wanneer de overname zijn definitieve beslag krijgt, gaat Broadcom juist meer investeren in het portfolio van VMware. Het doel hiervan is de oplossingen en toepassingen bij nog meer grote zakelijke klanten binnen te krijgen en het verder uitbreiden van de footprint in de zakelijke markt.

VMware Tanzu lijkt te zijn gered

De CEO geeft aan dat het bedrijf verder gaat werken aan het profileren van VMware als de alles overkoepelende beheersoftware voor meerdere workloads in multi-cloud omgevingen.

Hij bevestigt dat Tanzu, het cloudgebaseerde application development platform van VMware, blijft bestaan. Eerdere geruchten gaven de indruk dat Broadcom mogelijk zou stoppen met het platform. Volgens Tan vormt Tanzu een belangrijk onderdeel van de VMware-propositie.

Geen nieuws over licentie-abonnementen

In zijn blogpost doet Tan geen uitspraken over de versnelde shift naar abonnementsmodellen die VMware heeft ingezet. Onlangs kondigde het bedrijf nieuwe abonnementsmodellen aan die sterk lijken op de eerder dit jaar aangekondigde abonnementen voor vSphere+ en VSAN+. Wel blijft de virtualisatie- en cloudspecialist aangeven dat traditionele on-premises licenties beschikbaar blijven.

Tip: Broadcom hoopt op vervroegde goedkeuring voor overname VMware