2min

Tags in dit artikel

, , ,

Een feature in de nieuwe Samsung One UI 6 bèta voor de Samsung Galaxy S23 laat gebruikers telefoongesprekken geheel automatisch beantwoorden. Dit keer met een AI-gegenereerde stem die op die van de gebruiker lijkt.

In versie 5 van Samsung One UI werd het voor eindgebruikers met de release van de Bixby Text Call-feature al mogelijk in real-time in contact te treden met bellers, voordat zij het betreffende gesprek hadden aangenomen. Dit om te checken of zij niet met robot calls, spammers of scammers te maken hebben.

Eigen stem

In de tweede bètaversie van de in augustus gelanceerde Samsung One UI 6-versie is deze feature nu uitgebreid met nieuwe, op AI gebaseerde, features. De gesprekken die via de Bixby Text Call automatisch worden beantwoord hadden eerder een algemene door de AI gegenereerde stem die aangeeft dat een virtuele assistent aan het woord is. Met de nieuwe functionaliteit antwoordt nu een kunstmatige stem die lijkt op die van de echte eindgebruiker.

Eindgebruikers kunnen zelf de AI-stem genereren via een stapsgewijs proces in Bixby Text Call. Zij kunnen hiermee tien voorbeeldzinnen opnemen om het custom voice-model te genereren. Dit is nu alleen mogelijk voor Engels met een Amerikaans accent.

Naast deze nieuwe functionaliteit, heeft Samsung in de tweede bèta van Samsung One UI 6 ook andere eigenschappen toegevoegd. Denk aan verschillende fixes, nieuwe animaties en het oplossen van verschillende bugs. Ook is de beschikbaarheid van de bètaversie voor de Samsung Galaxy 23 uitgebreid naar meer landen.

Tip: Samsung wil met reusachtige DDR5-modules van AI-hype profiteren