1 min

NinjaOne heeft onlangs in een investeringsronde 215 miljoen euro (231,5 miljoen dollar) aan nieuw kapitaal weten op te halen. Het bedrijf wil met het investeringskapitaal de ondersteuning voor klanten en nieuwe innovatie in het platform mogelijk maken.

De recente investeringsronde werd uitgevoerd onder leiding van ICONIQ Growth. Investeerders in deze ronde waren onder meer de CEO van Snowflake, Frank Slootman, en de CEO van Datadog, Amit Agarwal.

Met de opbrengst van 231,5 miljoen dollar aan kapitaal komt de marktwaarde van NinjaOne op 1,9 miljard dollar te liggen.

Functionaliteit NinjaOne-platform

NinjaOne biedt een IT-platform waarmee bedrijven geheel geautomatiseerd inzicht krijgen in hun endpoints en deze kunnen beheren. Denk daarbij onder meer aan werkzaamheden als geautomatiseerde monitoring, het patchen van endpoints en remote control voor eindgebruikers met ingebouwde security.

Dit stelt beheerders eenvoudig in staat problemen op de endpoints van eindgebruikers op te lossen, back-ups te maken en daarmee bijvoorbeeld ransomware-aanvallen tegen te gaan.

Een computerscherm met een dashboard voor een boekenplank.

Gebruik kapitaal

NinjaOne is van plan het opgehaalde investeringskapitaal in te zetten voor een betere ondersteuning van eindgebruikers door het customer care team. Zo hoopt men klanten succesvoller te maken.

Daarnaast wordt het kapitaal gebruikt voor het uitbreiden van het platform zelf en meer innovatie op dat gebied. Het platform moet hiermee meer use cases kunnen oplossen om ervoor te zorgen dat klanten hun behoeften nog meer kunnen opschalen. Dit zou zoveel mogelijk geautomatiseerd moeten werken.

Lees ook: Meta boekt recordomzet, verdubbelt AI-inspanningen