Microsoft stelt Copilot GPT Builder beschikbaar: chatbot personaliseren

Microsoft stelt Copilot GPT Builder beschikbaar: chatbot personaliseren

Microsoft lanceert de Copilot GPT Builder. De functie vereist geen programmeerkennis en laat gebruikers een chatbot personaliseren.

De Copilot GPT Builder van Microsoft moet iedereen in een onderneming in staat stellen een eigen AI-assistent te bouwen. De functie werkt namelijk op basis van instructies in geschreven tekst. Gebruikers kunnen zo onder andere aangeven in welk zakelijk domein de chatbot moet werken en de AI opleren om een zakelijke toon te hanteren, die past bij het bedrijf.

Jordi Ribas, hoofd Engineering en Product voor Copilot bij Microsoft, omschrijft de functie als volgt: “Copilot GPT’s zijn aangepaste versies van Copilot met specifieke instructies en documenten voor grounding chatreacties (RAG).” RAG ofwel Retrieval-Augmented Generation is een methode om persoonlijke trainingsdata toe te voegen voor een LLM.

Lees ook: Wat is RAG (Retrieval-Augmented Generation)?

Voorwaarden

De functie is alleen toegankelijk voor gebruikers met een Copilot Pro-abonnement. Het abonnement laat deze gebruikers toe eigen chatbots te creëren en chatbots te gebruiken die ontwikkelaars met ze deelden.

Een andere voorwaarde voor het bouwen van een chatbot is het gebruik van een desktop. De ontwikkel-functie werkt nog niet op mobiel. Gebruikers kunnen de chatbots wel inzetten via mobiel en via de desktop.

Ribas haalt verder aan waar gebruikers de functie kunnen vinden. “Bouw er interactief een op het tabblad Creatief, met begeleiding van Copilot, of rechtstreeks op het tabblad Configureren.”