Twitter heeft zojuist een belangrijke medewerker verloren. Chief Operating Officer (COO) Adam Bain heeft bekendgemaakt dat hij opstapt en nieuwe kansen gaat zoeken buiten het bedrijf. Als vervanger neemt Chief Financial Officer (CFO) Anthony Noto de taken van Bain over.

Het nieuws werd door Bain zelf aangekondigd middels een bericht op Twitter. “Na zes jaar fantastische kansen gekregen te hebben, heb ik Jack [Dorsey, CEO] laten weten dat ik klaar ben om van versnelling te wisselen en iets nieuws te doen buiten het bedrijf.”

COO Adam Bain was verantwoordelijk voor de strategie en het dagelijkse reilen en zeilen binnen het bedrijf, taken die voorlopig overgenomen worden door Anthony Noto. Hij heeft voorlopig beide banen, maar zal na verloop van tijd de baan in zijn geheel overnemen. Dat zal wel nog even op zich laten wachten, tot Twitter een nieuwe CFO gevonden heeft.

Twitter liet in een bericht weten dat Noto toezicht houdt op de activiteiten van het bedrijf op live video-gebied. Tegelijk houdt hij de omzet, wereldwijde verkopen en samenwerkingen en business development in de gaten.

Voormalig medewerker Adam Bain was zes jaar in dienst van Twitter. Zijn voornaamste prestatie zou liggen in de groei van advertentieverkopen bij Twitter, maar die lopen al enige tijd terug.