Abonneer je gratis op Techzine!

Het in Oracle gespecialiseerde software en van origine Nederlandse bedrijf SEMANTICA heeft een tweetal Oracle add-on libraries ontwikkeld. Deze PL/SQL libraries bieden ontwikkelaars geavanceerde bouwblokken op het gebied van (remote) job scheduling en processing alsmede (remote) directory en file handling. De libraries kenmerken zich door een hoge mate van platform onafhankelijkheid, uitgebreide core functionaliteit, herbruikbaarheid en eenvoud. Het gebruik van kant-en-klare bouwblokken verkort de realisatietijd van deze veelgebruikte applicatie onderdelen aanzienlijk.

Op dit moment zijn de producten PL/Run en PL/File beschikbaar. Andere libraries zijn op dit moment in ontwikkeling. PL/Run biedt de mogelijkheid om Operating System en PL/SQL programma’s op verschillende wijzen en op verschillende systemen te starten. PL/File kan file, directory en ZIP file operaties over systemen heen uitvoeren. Deze operaties kunnen eenvoudig vanuit Oracle aangeroepen worden middels PL/SQL. Oracle ontwikkelaars kunnen hierdoor direct aan de slag.

Om ontwikkelaars in staat te stellen deze functionaliteit uit te proberen kunnen zij de Free Trial versies van de libraries downloaden van de SEMANTICA site www.semantica.nl