Abonneer je gratis op Techzine!

Sony gaat gebruik maken van IBM-technologie bij het bouwen van online spelletjesomgevingen. Het gaat om toepassing van zogenoemde ‘grid-platforms’, waarbij computers door middel van een netwerk op elkaar zijn aangesloten en hun rekenkracht kunnen delen. De netwerksoftware wordt geleverd door het Amerikaanse bedrijf Butterfly.net. Sony wil gebruik maken van de netwerk- en computertechnologie van Butterfly.net en IBM om huidige en toekomstige spelletjes voor z’n PlayStation 2 beter geschikt te maken voor online gaming. De drie betrokken bedrijven zullen de nieuwe technologie volgende week presenteren tijdens de jaarlijkse Game Developer’s Conference in Californië. Dat meldt het persbureau AP.

Het netwerk zal draaien op apparaten van IBM, die voorzien zijn van de database-software van de Amerikaanse technologiegigant. Zogezegd wordt de spelletjesplatform-software van Butterfly.net toegepast. De centrale computers worden gehuisvest in diverse data-centra van IBM in de Verenigde Staten en kunnen miljoenen ingelogde gebruikers ondersteunen.

De grid-structuur bundelt de gezamenlijke processorkracht van de aangesloten computer. Mits genoeg apparaten zijn aangesloten, kan een supercomputer worden gevormd. Dat is nodig om te kunnen voldoen aan de behoefte van online game-spelers, zeker tijdens de piekuren.