Abonneer je gratis op Techzine!

Hewlett Packard (HP) heeft gisteren aangekondigd dat het een goedkoop computermodel in China gaat aanbieden om zo de concurrentie op te voeren in de computerbusiness.

De computer gaat ongeveer 483 dollar (ca. 375 euro) kosten. Daarmee is de prijs gelijk aan die van concurrent Lenovo. Beide bedrijven richten zich nu op de kleinere steden en het platteland van China, waar de meeste van China’s 1,3 miljard inwoners wonen.
China heeft inmiddels de één na grootste markt op het gebied van computers. Afgelopen jaar werden ongeveer 13 miljoen pc’s verkocht.

Het nieuwe model van HP maakt deel uit van de Pavilion serie en zal een AMD processor bevatten. Daarnaast zal op elke pc het FreeDOS besturingssysteem geïnstalleerd worden.

Analysten zijn niet verrast door de stap van HP. De Chinese markt is zeer concurrerend en concurrent Lenovo heeft het op het moment erg druk met de overname van de pc-divisie van IBM.
Alhoewel Lenovo nu ongeveer een kwart van de Chinese markt in handen heeft verwachten analysten dan ook dat dit aandeel niet zal stijgen in de komende tijd. Concurrenten als HP en Dell zien ook kansen en mengen zich nu in de strijd om de gunst van de Chinese consument