Sony heeft een patent verkregen op een technologie die informatie over smaak, geluiden en beelden middels ultrasone golven rechtstreeks in bepaalde delen van de hersenen in kan brengen.

Met deze techniek zou het in de toekomst mogelijk moeten worden om games te maken die je ook kunt ruiken, proeven of voelen. Maar een belangrijker voordeel van de technologie is dat het ook mensen kan helpen die blind of doof zijn.

Het patent, dat toegekend is aan Thomas Dawson van Sony, omschrijft dat er geen operatie benodigd is om de technologie toe te kunnen passen op personen.
Volgens het blad de New Scientist Magazine kan de nieuwe technologie een goede aanvulling zijn op een bestaande technologie genaamd ‘Transcranial Magnetic Stimulation’. Met deze technologie worden de hersenen geactiveerd door snel veranderende magnetische velden. Nadeel van deze technologie is dat het niet gericht kan worden op een bepaald deel van de hersenen.

Alhoewel specialisten denken dat het patent uitvoerbaar is, meldde een woordvoerder van Sony dat er nog geen experimenten zijn uitgevoerd en dat het patent op basis van een toekomstperspectief is aangevraagd.