3min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Als laatste van de drie grote consolefabrikanten heeft Nintendo gisteren een aantal details vrijgegeven van haar nieuwe gameconsole en onthulde het tevens een mini handheld console gebaseerd op de Game Boy Advance SP.

De meeste aandacht was al weggekaapt door Microsoft en Sony die deze en vorige week hun console presenteerden, maar Nintendo wist toch velen te verrassen met de kleine handheld console die de naam Game Boy Micro heeft gekregen.
Het apparaatje dat kleiner is dan een iPod Mini is bedoeld voor gamers die hun kleine mobieltjes volstoppen met spelletjes en mee kunnen nemen in hun broekzak. De PSP van Sony bijvoorbeeld, is te groot om mee te nemen in je broekzak.

"Hoe klein je broekzakken ook zijn, de Game Boy Micro past er in. Wij hebben de portable gaming wereld gemaakt en we stappen er niet uit," aldus Reggie Fils-Aime van Nintendo.
De Micro draait dezelfde games als de Game Boy Advance SP en is even krachtig als deze handheld. Het apparaatje heeft een 2 inch schermpje en weegt net zo veel als 80 paperclips. Rond de herfst dit jaar verschijnt het in de schappen

Zoals gezegd kwam Nintendo ook met meer details over de nieuwe console, die door het leven gaat onder de codenaam ‘Revolution’. De console zal in ieder geval kleiner zijn dan de XBOX 360 en de PlayStation 3. Het zal ongeveer de grootte hebben van drie op elkaar gestapelde DVD-doosjes en komt in verschillende kleuren op de markt. Moet wel gezegd worden dat het ontwerp dat Nintendo liet zien is een concept is en dat het uiteindelijk ontwerp nog iets kan afwijken.

Het apparaat zal DVD’s kunnen afspelen en Wi-Fi ondersteuning hebben. Daarnaast zal er een SD geheugenkaartslot voorzien zijn en zal de Revolution een ingebouwd flash-geheugen van 512MB hebben. Nintendo zal ook een gratis online gaming service voorzien. Net als Sony’s PS3 zal de console begin 2006 op de markt verschijnen. Ook van de Revolution zijn nog geen richtprijzen bekend.

Wat betreft de processor en de grafische kaart is er niet veel meer bekend dan het feit dat IBM de processor zal leveren en ATI de grafische chip voor haar rekening zal nemen. Daarmee staat het wel vast dat IBM nu de processors levert voor alle drie de next-generation consoles. Nintendo meldde dat het niet mee zal gaan in de krachtsstrijd tussen Microsoft en Sony, maar dat het zich vooral zal richten op de kosten van de ontwikkeling van spellen voor de Revolution.

"De ontwikkelingkosten lopen in de miljoenen en daardoor komen veel ontwikkelaars in de problemen. Met de Nintendo Revolution kunnen grote ideeën het winnen van grote budgetten," aldus Nintendo directeur Satoru Iwata.
Onder de line-up van nieuwe games voor de Revolution bevinden zich "Smash Brothers", "Mario Baseball", "Super Mario Strikers", "Dance Dance Revolution", "Mario Mix" en "Mario Party 7".

Overigens zal de Revolution ook GameCube spellen kunnen afspelen en kunnen gamers spelletjes van eerdere Nintendo Consoles downloaden en die afspelen op de nieuwe console.