Symantec zal vandaag een tweetal nieuwe systemen introduceren, genaamd Security Information Manager (SIM) 9500 en 9550. Beide systemen kunnen data analyseren die geproduceerd wordt door antivirus software, firewalls en andere beveiligingssoftware.

Daarnaast kunnen gebruikers de analyses koppelen aan de veiligheidsinformatie van Symantec’s DeepSight Threat Management System. Met deze data kunnen gebruikers beter zicht krijgen op de aanvallen die op hun netwerken worden gedaan en vervolgens hun beveiliging effectiever instellen.Momenteel heeft Symantec al een dergelijk systeem genaamd Incident Manager. Dit systeem zal echter met de introductie van de SIM 9500 en 9550 applicaties komen te vervallen. Voordeel van de nieuwe systemen is dat ze makkelijker te installeren zijn en ook sneller data kunnen verwerken dan Incident Manager.

Zowel het 9500 als het 9550 systeem bestaat uit een 2U server die draait op Linux en in een rack geplaatst kan worden. Ook draaien beide systemen op een dual 3GHz Intel Xeon processor. Verschil tussen beide systemen is dat de 9550 meer RAM geheugen heeft en 1,2 terabyte opslagruimte.

De systemen zijn vanaf september dit jaar te verkrijgen. Voor de 9500 zal dan 39.000 dollar betaald moeten worden, de 9550 verwisselt voor 59,000 dollar van eigenaar.