min

Tags in dit artikel

, , , ,

Philips Electronics heeft bekendgemaakt een aandeel van 80,1 procent van haar halfgeleidersdivisie te verkopen aan een investeringsgroep, welke bestaat uit Silver Lake Partners, Kohlberg Kravis Roberts en het Nederlandse AlpInvest Partners NV., voor 6,4 miljard euro.

De overige 19,9 procent wordt door Philips zelf behouden. Het is al langer bekend dat Philips van haar halfgeleidersdivisie af wil. De reden hiervan is omdat het geen stabiele bijdrage zou leveren aan de winst van het bedrijf. CEO Gerard Kleisterlee verklaard: “Als zelfstandig bedrijf heeft de halfgeleidersdivisie de kans zijn potentieel volledig te benutten en we zijn blij dat we sterke partners hebben gevonden die dat ook denken. Philips kan zich nu volledig concentreren op haar zorg- en lifestyleproducten”.

Philips heeft ook bekendgemaakt, dat het bedrijf het woord "Electronics" uit haar bedrijfsnaam heeft gehaald. Een reden van de naamsverandering van het bedrijf is dat het bedrijf de halfgeleidersdivisie grotendeels verkoopt. Hierdoor sluit Philips het hoofdstuk van een traditioneel, verticaal elektronicabedrijf af. De nieuwe bedrijfsnaam zal "Royal Philips" luiden. In 1998 kreeg het bedrijf het ‘koninklijk’ predikaat.