IBM en Juniper Networks gaan een samenwerkingsverband aan. De waarde van het partnerschap bedraagt 325 miljoen dollar. De bedoeling is dat IBM de leverancier van netwerktechnologie gaat helpen bij het beheren van de bestaande infrastructuur, toepassingen en IT-services.

De overeenkomst van IBM en Juniper Networks beslaat de komende zeven jaar en is erop gericht om kosten te besparen en de overgang naar de cloud te vereenvoudigen. Onderdeel daarvan is de inzet van het IBM Services Platform met Watson voor het beheer van Junipers ondersteuningssystemen. Denk daarbij onder meer aan de datacenters, maar ook de helpdesks en de data- en spraaknetwerken van het bedrijf.

Overgang op de cloud

Door met IBM Services samen te werken, wil Juniper Networks innovatieve oplossingen voor het cloud-first bedrijfsmodel aanbieden. “Een belangrijk element van onze digitale transformatie het beheren van de complexiteiten van onze wereldwijde activiteiten en het meeste uit de investeringen die we gedaan hebben te halen”, aldus Chief Information Officer Bob Worrall.

De overeenkomst tussen de twee bedrijven biedt Juniper ook de mogelijkheid om gebruik te maken van de cognitieve technologieën van IBM om een flexibele IT-omgeving mee op te zetten. Daarvoor introduceert IBM het “Factory Development” dat helpt bij applicatiebeheer, en daarvoor gebruik maakt van automatisering, maar ook cognitieve tools. Op die manier kan Juniper beter overgaan op de cloud.

“Ons werk met duizenden bedrijven werelwijd heeft ons doen geloven dat een ‘one-cloud-fits-all’ aanpak niet werkt en bedrijven kiezen dan ook voor meerdere cloudomgevingen die bij het beste hun diensten passen”, aldus Martin Jetter, Senior Vice President van IBM Global Technology Services. Samen met Juniper zal IBM cloudoplossingen integreren in hun reeds bestaande IT-investeringen. “Dit geeft hen de kans om extra waarde te halen uit hun bestaande infrastructuur, en hen helpen om de strategische diensten die van kritisch belang voor hun bedrijf zijn te beheren.”