AI maakt documentbeheer via Hyarchis flexibeler en gestructureerder

Abonneer je gratis op Techzine!

Hyarchis, dat zich specialiseert in content services, komt met vier nieuwe tools voor documentbeheer. Aan de basis van al die nieuwe tools staat kunstmatige intelligentie. Classify, Blurrify, Search-it en Check-it geven daarmee volgens het bedrijf een nieuwe dimensie aan informatie zoeken, ontsluiten en lezen.

Kunstmatige intelligentie moet controleprocessen automatiseren en in veel gevallen ongestructureerde data toegankelijker maken. De tools vormen een antwoord van Hyarchis op de toegenomen behoefte om informatie uit archieven te ontsluiten, flexibel te beheren en te voldoen aan de nieuwe wet- en regelgeving.

Transformatie documentbeheer

Volgens Adriaan Hoogduijn, COO en Product Owner Hyarchis Artificial Intelligence bij het bedrijf, is documentbeheer de afgelopen jaren al compleet getransformeerd. Dankzij de komst van kunstmatige intelligentie zet die ontwikkeling alleen maar door. Klanten zijn volgens Hoogduijn nu nog veel tijd kwijt aan archiveren van documenten, maar kunnen met hun nieuwe tools sneller en preciezer te werk. “Zo halen zij het maximale uit hun digitale archief en voldoen zij aan de laatste wet- en regelgeving.”

Er zijn vier nieuwe producten aangekondigd door Hyarchis:

  • Hyarchis Classify: deze technologie geeft klanten automatisch inzicht in de inhoud van hun archieven. De tool stelt vast welk type document aan een archief wordt toegevoegd en kent het aan de hand van onderlinge relaties tussen datapunten binnen een document een classificatie toe.
  • Hyarchis Blurrify: privacygevoelige gegevens moeten zo veilig mogelijk opgeslagen worden. Bedrijven vinden dat nog wel eens moeilijk en daar speelt Blurrify op in. Deze dienst maakt persoonsgevoelige gegevens onleesbaar.
  • Hyarchis Search-it: doordat veel documenten slechts gedeeltelijk of helemaal niet doorzoekbaar zijn, is het doorzoeken van digitale archieven nog wel eens ingewikkeld. Deze dienst leest ook die documenten automatisch uit en voorziet ze van een tekstlaag. Daardoor worden ze volledig doorzoekbaar.
  • Hyarchis Check-it: deze dienst speelt in op de komst van de General Data Protection Regulation (GDPR). Bedrijven moeten aan strenge regels voldoen om de privacy van klanten te waarborgen. Deze dienst controleert of documenten juist zijn en zorgt ervoor dat alles toegankelijk en inzichtelijk is. Persoonsgebonden dossiers worden zo correct mogelijk beheerd.