OpenText en Google breiden cloud-samenwerking uit

Abonneer je gratis op Techzine!

OpenText en Google Cloud verbreden hun samenwerking met een nieuwe deal. De samenwerking moet de enterprise-klanten van de twee bedrijven meer waarde laten halen uit hun uitgesplitste data.

OpenText verkoopt software voor documentmanagement, record management, e-mailmanagement en web contentmanagement. De uitgebreide samenwerking tussen OpenText en Google Cloud is gebaseerd op de nauwe samenwerking tussen de engineering-teams van de twee bedrijven, weet Silicon Angle.

De bedoeling is dat er gecontaineriseerde versies van diverse van de EIM-applicaties van OpenText aangeboden worden op het Google Cloud Platform. Het gaat onder meer om Content Server, Extended EDM, Documentum, InfoArchive en Archive Center. Daarbij gebruikt OpenText Anthos om de gecontaineriseerde EIM-applicatie-workloads te beheren in een multicloud-omgeving.

Disaster Recovery

In eerste instantie zei OpenText nog dat het zijn diensten in november naar Google Cloud zou brengen. Nu zijn de diensten dus al beschikbaar gemaakt op het platform. Daarmee wordt Google ook direct de partner naar keuze voor de enterprise cloud van OpenText. OpenText is op zijn beurt de partner naar keuze voor Enterprise Information Management Services van Google.

Met de samenwerking kan OpenText zijn klanten een nieuwe disaster recovery-optie aanbieden, waarin een backup van zijn applicaties en data in Google Cloud gemaakt kan worden. Dat is handig voor klanten die dit moeten doen vanwege compliance.

Daarnaast bieden de bedrijven een enkele service-level agreement met een enkel contactpunt dat uptime garandeert.

G Suite

OpenText integreert tot slot zijn producten met de G Suite. Het gebruikt als onderdeel van de samenwerking de kunstmatige intelligentie- en machine learning-diensten van Google, om oplossingen speciaal voor specifieke industrieën te maken. Het gaat dan bijvoorbeeld om human resource-management.

De bedrijven gaan zich samen ook richten op gezamenlijke verkopen in industrieën als entertainment, financiële diensten, gezondheidszorg en media.