Abonneer je gratis op Techzine!

Een cyberaanval op het Pentagon heeft 1500 computers stilgelegd. Een woordvoerder van het Pentagon bevestigde de aanval. Tevens verklaarde hij dat er geen gevoelige informatie over militaire operaties naar buiten is gekomen. In het Pentagon zit het Amerikaanse ministerie van Defensie. De aanval, die gericht was op het e-mailsysteem vond vorige week woensdag plaats.

Volgens minister van Defensie Robert Gates duurt het niet lang meer voordat alle systemen weer hersteld zijn. Tot dan gebruiken medewerkers hun Blackberry om via e-mail te communiceren. De Amerikaanse regering wil verder weinig details kwijt over de aanval, dit omdat het onderzoek nog niet is afgelopen.


Het Pentagon

Het Pentagon wordt volgens Gates dagelijks aangevallen, en dat in honderdvoud. Hackers zien het als een uitdaging om een van de meest beveiligde computersystemen ter wereld te kraken. Volgens Gates kunnen het zowel hackers met een ideologisch doel zijn, maar ook recreatieve hackers. Meestal blijven pogingen om het Pentagon te hacken zonder succes.
Eén van de hackers die erin geslaagd is het Pentagon te hacken is de 39 jarige Brit Gary McKinnon. Hij hackte tientallen computers van de Amerikaanse overheid.