Lufthansa en Sabre gaan in zee met Google Cloud

Abonneer je gratis op Techzine!

Een tienjarig contract met Sabre (een bedrijf dat zich specialiseert in het maken van software en technologie voor de reisindustrie) en een kleiner contract met het Duitse Lufthansa: Google Cloud trekt begin deze week twee grote spelers op het gebied van reizen aan.

Sabre zal de komende tiende jaar gebruik gaan maken van Google Cloud en de volledige IT infrastructuur van het bedrijf migreren naar de cloud. Daarnaast hopen beide partijen voordeel te ondervinden van de tools die Google Cloud aanbiedt, om op die manier ook de klanten een verbetering voor te kunnen schotelen.

Hoeveel er met het contract is gemoeid, wordt niet prijsgegeven. Wel wordt aangehaald dat Sabre zich jaarlijks bezighoudt met ruim tweehonderdzestig miljard dollar aan uitgaven die komen kijken bij de services die worden geleverd. Onder andere airlines, hotels, agentschappen en reisorganisaties worden ondersteund door Sabre.

AI

Het Duitse Lufthansa zal ook gebruik gaan maken van Google Cloud, maar die samenwerking zal zich meer focussen op het gebruik van AI om de ervaring van klanten te verbeteren. Zo zou Google Cloud gebruikt kunnen worden om bepaalde factoren te analyseren waardoor er minder noodzaak is voor passagiers om langer te wachten op hun vlucht. Daarnaast zou het ook een alternatief vluchtplan kunnen bedenken op het moment dat slecht weer roet in het eten gooit.